Novo cool ruho stare Trešnjevke: Kvart je postao prava mala gastro središnjica, prošetajte s nama
Novo cool ruho stare Trešnjevke: Kvart je postao prava mala gastro središnjica, prošetajte s nama

Novo cool ruho stare Trešnjevke: Kvart je postao prava mala gastro središnjica, prošetajte s nama

Nedavno smo posjetili novi specialty coffee shop Augusto koji se otvorio nedaleko od Doma sportova i zamijetili kako je kvart Stara Trešnjevka (ili Trešnjevka – sjever) zaista pun zanimljivih gastro lokacija. Baš poput Martićeve, prepune cool lokala u kojima možete sjesti na kavu, koktel, brunch ili ručak, i nekoliko ulica na Trešnjevci ima sličnu zanimljivu ponudu.

Izgledom na Martićevu ne podsjeća, nema ovdje zanimljivih umjetničkih intervencija, pa ih u tom smislu ne možemo uspoređivati, ali gastro ponudom ne zaostaje. Srce Trešnjevke bila je i ostala tržnica, a kad pređete cestu i zaputite se Trakošćanskom ulicom prema Domu sportova, naići ćete na brojne kafiće, pekarnice, pizzerije i restorane. Slično je i s Krapinskom ulicom i Novom cestom. Prošetajte kvartom s nama. 

Official Salmon Deli
Official Salmon Deli
Augusto caffe Zagreb
Augusto caffe
Official Salmon Deli
Official Salmon Deli

Barovi i gastro shopovi

Odmah uz Dom sportova, na Trgu Krešimira Ćosića, prošle se godine otvorio hotel Zonar (bivša Panorama), u čijem se prizemlju nalazi Official Salmon Deli. Restoran nudi jela bazirana uglavnom na lososu, a dijeli se na meni koji je moguće konzumirati u samom deli shopu te jela koje je moguće ponijeti sa sobom. Posjetili smo ga nedugo nakon otvaranja i zaključili kako je riječ o sjajnom mjestu za brunch. Samo nekoliko minuta hoda dalje nalazi se restoran Fidel Gastro, odlično mjesto za poslovne ručkove, ali i za druženje nakon posla.

U Metalčevoj ulici, pronaći ćete Pepper caffe & wine bar kao i spomenuti caffe Augusto koji je u kratkom roku postao hit mjesto za ispijanje specialty kave. Odmah uz Augusto smjestila se i popularna održiva cvjećarnica Samonikla.

Nastavite li hodati dalje, prema Trakošćanskoj ulici, pronaći ćete popularnu zanatsku pekarnicu Bread Club kao i Fisheriju, delikatesni riblji shop koji u svojoj ponudi ima i kvalitetan sushi to go. Poželite li, pak, skoknuti na pizzu, u Trakošćanskoj to možete učiniti u Dominosu, jednom od najvećih svjetski poznatih lanaca za pizzu.

Fisherija-sushi-3
Fisherija

Ako iz Trakošćanske skrenete u Melengradsku uličicu, pronaći ćete Sherlock bar, sa zanimljivim steampunk interijerom inspiriranim likom i djelom samog Sherlocka Holmesa te bogatom ponudom pića. Zaželite li se dobrih koktela, tu je i Pinocchio’s Gin House, a ulicu dalje, u Krapinskoj 8, Peaches & Cream Bar s jednom od najzabavnijih lista koktela koju možete pronaći u Zagrebu te također lijepo uređenim interijerom.

Peaches & Cream koktel
Peaches & Cream
Peaches & Cream kokte
Peaches & Cream

Novi restoran

Sjećate li se Danila i Ante, finalista kulinarskog showa  ‘3,2,1 – Kuhaj!’? Na Trešnjevci, na adresi Nova cesta 84, prošlog su tjedna otvorili restoran Dante Tapas & More gdje možete probati sve od tradicionalnih mediteranskih tapasa do inovativnih kulinarskih eksperimenata, a i prostor izgleda vrlo ugodno. Poželite li burgere, Submarine (na adresi Andrije Žaje 51) je uvijek dobra ideja, baš kao i Institut za burgere by Mate Janković nedaleko od Trešnjevačkog placa.

Nalazi se malo dalje, ali u ovoj gastro šetnji Trešnjevkom nikako ne smijemo izostaviti Bekal (Kostelska 11), restoran koji su prošle godine otvorili chefovi Marko Turković i Tvrtko Šakota,  a čija je posebnost u tome što se hrana ovdje priprema isključivo na vatri.

Restoran Bekal
Restoran Bekal
Institut za burgere
Institut za burgere by Mate Janković

Oko Parka Stara Trešnjevka nalazi se Boccone Pizza&Bar  kao i vrlo dobar kineski restoran Tian Tan te šarena slastičarska oaza Crofna, odmah uz tramvajsku stanicu. Mogli bismo otići i dalje, do japanskog puba, izvrsne Izakaye (Selska cesta 90), opuštenog mjesta na koje su dobrodošli svi ljubitelji vrhunske gastronomske ponude japanske kuhinje po cijenama prilagođenim kvartovskom ozračju, ali čini se da smo tada znatno proširili ovu našu šetnju kvartom. Ipak, morate priznati, na malom prostoru našli smo dvadesetak mjesta koja nude ponešto za svakoga – u kvartu kojem je prije nekoliko godina baš manjkalo suvremenih ugostiteljskih sadržaja. Neka su sad već kultna dok druga tek moraju pronaći svoje stalne goste…

Izakaya
Izakaya
Učitati još
Zatvori