Posjetili smo Augusto: Popularan rovinjski coffee shop otvorio se na Trešnjevci
Posjetili smo Augusto: Popularan rovinjski coffee shop otvorio se na Trešnjevci

Posjetili smo Augusto: Popularan rovinjski
coffee shop otvorio se na Trešnjevci

Šarmantno uređen Augusto Specialty Coffee Shop u Rovinju mjesto je dobre vibre i još bolje kave koji osim ovog napitka poslužuje slatke i slane vege zalogaje. Iza cijelog koncepta stoji 36-godišnji Zoran Kličković koji je ljubav prema kvalitetnoj kavi uspješno prenio na zajednicu i u kratkom periodu smjestio Augusto na mapu svih ljubitelja kvalitetnih coffee shopova. Zato posebno veseli vijest kako je Augusto proširio poslovanje i otvorio lokal i u metropoli! Zagrebačka Trešnjevka bogatija je za još jedan šarmantan kafić.

Augusto caffe Zagreb
Zoran Kličković
Augusto caffe Zagreb
Augusto caffe Zagreb

Poslovna filozofija

U Augustu poslužuju isključivo stopostotne Arabica kave iz raznih dijelova svijeta (Kostarike, Kolumbije, Nikaragve, Brazila) koje možete piti na više načina. Tu su espresso, cappuccino, filter kava, ali i matcha latte, espresso tonic i cold brew. Osim kave, Augusto u ponudi ima i homemade ledeni čaj – acai, aloe vera, kardamom i komorač samo su neki od sastojaka. Ako poželite nešto prigristi, možete naručiti veganske i vegetarijanske sendviče, a ovisno o tome što taj dan imaju u ponudi, i nešto slatko. Café u Metalčevoj 1, nedaleko Doma sportova, veći je od rovinjskog, ali zadržava svu čar koju su gosti prepoznali.

Naš angažman za lokalne i održive proizvode igra veliku ulogu u našoj poslovnoj filozofiji. Vjerujemo u to da je naša odgovornost kao coffee shopa da možemo pridonijeti pozitivnoj promjeni društva. Kao i rovinjski Augusto, Augusto na Trešnjevci ne poslužuje alkohol. Želimo naglasiti da je naš uspjeh i uspjeh okolnih ljudi koji nas podržavaju svojim vlastitim domaćim proizvodima, rekla nam je ekipa iz Augusta.

Augusto caffe Zagreb
Augusto caffe Zagreb

Od početka poslovanja, Augusto želi ponuditi gostima isključivo stvari koje će ih potaknuti na zdrav način konzumacije hrane i pića te imaju ekološki pristup svemu što rade. U rovinjskom lokalu pri uređenju prostora koristili su prirodne materijale, a koriste ih i svakodnevno u vidu ambalaža za proizvode koje nude. Svoju filozofiju nastavljaju i u novom prostoru u Zagrebu te najavljuju i otvaranje vlastite pržionice kave i projekt organskog uzgoja u karlovačkoj županiji, odakle će dolaziti pšenica i žitarice za brašna i još nekoliko sastojaka za jela koja će posluživati.

Augusto caffe Zagreb
Augusto caffe
Augusto caffe Zagreb
Augusto caffe Zagreb

Dodatne informacije

Lokacija: Metalčeva 1, Zagreb

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 8 do 18 h; nedjeljom od 10 do 16 h

Telefon: 091 904 7572

Instagram: @augustocoffeeshop

Učitati još
Zatvori