Ako vam ove godine nije do Dana zaljubljenih, imamo idealan recept za antivalentinovsku tortu
Ako vam ove godine nije do Dana zaljubljenih, imamo idealan recept za antivalentinovsku tortu

Ako vam ove godine nije do Dana zaljubljenih, imamo idealan recept za antivalentinovsku tortu

Bliži se dobro poznati datum – 14. veljače, odnosno Dan zaljubljenih ili Valentinovo. Za neke je to i vrlo omražen dan koji ih podsjeća na to da su single i nisu u love moodu. Ako se pronalazite u ovom opisu, ovaj tekst je namijenjen vama. Donosimo recept za Blank Space Cake, tortu koju Taylor Swift probada nožem u spotu za pjesmu Blank Space.

Torta je rađena po talijanskoj recepturi – trebala bi biti lagana, prozračna, sočna, visoka, mekana i naravno, ukusna. Naizgled, njen izgled i okus nije lako postići, ali uz pravi recept, sve je moguće.

Blank Space torta

Sastojci:

Torta:

  • 2 šalice  brašna
  • 1 1/2 šalica šećera
  • 1 žlica ili 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 1/2 žličica želatine u prahu
  • 1/2 šalice biljnog ulja
  • 7 žumanjka
  • 1 šalica hladne vode
  • 7 bjelanjaka
  • 1/2 žličice vinskog praška za pecivo (cream of tartar)

Krema:

  • 1/2 šalice maslaca
  • 2 1/2 šalice šećera u prahu
  • 60 ml mlijeka
  • 1/2 rastopljene bijele čokolade

  • džem od jagode ili maline

How to: Blank Space Cake

Zagrijte pećnicu na 220 °C. U posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i želatinu i mutite sve dok ne uklonite nepotrebne grudice. U sredini tako umućene smjese napravite udubljenje, a zatim dodajte ulje, želatinu, žumanjke i vodu. Sve to stavite u posudu sa strane.

Stavite bjelanjke i vinski prašak za pecivo u drugu posudu i promiješajte mikserom na visokoj brzini. Špatulom umiješajte bjelanjke u tri serije. Potreban vam je kalup za tortu u obliku srca. U papirom za pečenje obložen kalup ravnomjerno rasporedite smjesu.

Potrebno je da se torta peče na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada se ispeče, ostavite je da se ohladi, ali okrenuta naopako. U udubljenje stavite džem od jagode ili maline.

Kako biste napravili kremu, maslac umutite sa šećerom u prahu i jednom žlicom mlijeka dok smjesa ne postane glatka i svijetle boje. Dodajte dodatne žlice mlijeka jednu po jednu dok ne postignete željenu konzistenciju. Tortu obložite kremom i et voilà!

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@_bolotres/ @bakery.mimpi/ @mary_allyson/ @cre.patisserie)

Učitati još
Zatvori