Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: donosimo vam recept
Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: donosimo vam recept

Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama: donosimo vam recept

Nervozu zvanu “Što poslužiti na blagdanskom stolu” rješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice.

Gorana “Goge” Milaković čiji bistro “Missy B.” je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu, a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.

Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine “Proljetne slagalice” a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.

Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.

Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica.

U nastavku vam donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!

GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA

PRIPREMA: 30 min
Broj serviranja: 16 kom

SASTOJCI:
500 g keksa
100g mljevenih keksa
200g mascarpone sira
100ml slatkog vrhnja
80g šećera u prahu
2 bourbon vanilije
1 limun (korica)
400g svježih jagoda (za izradu džema)
50ml vode
žlica limunova soka

DEKORACIJA:
250g svježih jagoda
listići mente

Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.

400g svježih jagoda pomiješajte s 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok. Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške.

Našu slagalicu slažite u četvrtasti kalup tako da kekse prvo umočite u džem od jagoda a onda rasporedite na dno kalupa.
Pola kreme premažite preko keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.

Ponovite postupak s keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevenih keksa.

Ukoliko imate par listova mente za dekoraciju i svježinu – stigli ste do kraja!
Kolač dobro ohladite prije serviranja.

FOTO: Marijan Marinović

Učitati još
Zatvori