![Okusi ljeta: Tart s malinama i bijelom čokoladom bez pečenja](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Collage-Maker-21-Apr-2023-04-01-PM-2399.jpg)
![Okusi ljeta: Tart s malinama i bijelom čokoladom bez pečenja](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/Collage-Maker-21-Apr-2023-04-00-PM-3387.jpg)
Obično kada dođe lijepo vrijeme, nitko ne voli provoditi mnogo vremena u kuhinji. To je definitivno zajedničko svima nama. Zbog toga smo se odlučili da vam ponudimo što više recepata koji će biti vaše ultimativno rješenje za obroke i poslastice bez pečenja. Ovog puta na red je došao kolač s malinama. Vrlo jednostavan, osvježavajuć i inovativan kolač bit će definitivno naš suputnik tijekom predstojećih dana pa sve do kraja ljeta!
Kombinacijom bijele čokolade, malina, badema i maslaca dobit ćete poslasticu koja će se svidjeti svim ukućanima. Priprema ovog kolača je brza i jednostavna, a nakon što se dobro stegne u hladnjaku možete ga odmah poslužiti. Tko može odbiti savršen kremasti voćni tart?
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pexels-regina-ferraz-6133332-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pexels-regina-ferraz-6133333-768x1152.jpg)
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Sastojci za koru:
- 300 g mljevenih keksa
- 100 g mljevenih badema
- 125 g maslaca
- 130 ml mlijeka
Sastojci za kremu:
- 400 g bijele čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g maslaca
- 150 g malina
Pripremite tart:
Prije svega potrebno je pripremiti koru od keksa koja se utiskuje u kalup. Nakon toga potrebno je otopiti čokoladu i pomiješati ostale sastojke za kremu – miješajte ih dok ne dobijete glatku teksturu. Maline poredajte po utisnutom keksu i prelijte ih prethodno pripremljenom kremom. Tart odložite na hlađenje nekoliko sati i, nakon toga, kada skinete kalup, možete uživati u ovom kolaču koji donosi okuse ljeta.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/04/pexels-regina-ferraz-6133336-768x1183.jpg)
Članak je preuzet s Journal.rs
Foto: Pexels