Blagdansko izdanje PLACe Marketa: Na Dolac se vraća omiljeni zagrebački food festival
Blagdansko izdanje PLACe Marketa: Na Dolac se vraća omiljeni zagrebački food festival

Blagdansko izdanje PLACe Marketa: Na Dolac se vraća omiljeni zagrebački food festival

Nakon vrlo uspješne ljetne i jesenske sezone projekta PLACe Market koji se održavao svakog petka na Dolcu, a koji je okupljao neke od najboljih domaćih restorana i chefova, PLACe Market se vraća u petak, 22.12. na zagrebački Dolac u zimskom pop-up izdanju.

Projekt je pokrenut ove godine u predsezonskim mjesecima na splitskom Pazaru, nakon čega je stigao i na najpoznatiji hrvatski plac – Dolac, gdje je u samo nekoliko tjedana stekao ogromnu posjećenost i obožavanost domaće publike, ali i mnogih turista.

Place Market

Tržnica kao glavno mjesto druženja

PLACe Market zamišljen je kao streetfood događanje koje za cilj ima revitalizirati gradske tržnice i pretvoriti ih u glavno mjesto okupljanja i druženja. Nakon što kumice isprazne svoje klupe na tržnicama, svaki petak od 18h preuzimaju ih poznati, nagrađivani domaći chefovi i uvaženi restorani koji na njima pripremaju brojne specijalitete u streetfood varijantama po pristupačnim cijenama.

U prijašnjim izdanjima tako smo na Dolcu imali prilike probati specijalitete koje su pripremali Al Dente, Broom44, Sopal, RougeMarin, Gastronomadi, ResTač, Al Dente, Poke Poke, Sopal, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Bistro Apetit by Marin Rendić, chef Mario Mihelj i mnogi drugi koji su među prvima prepoznali ovaj projekt kao revolucionaran te imali hrabrosti suprotstaviti se trendovima i pokazati kako i kod naš streetfood može biti mnogo više od samo burgera i kobasica.

PLACe market
PLACe market

Blagdanski specijaliteti

Popis izlagača na blagdanskom izdanju PLACe Marketa napokon je poznat, a sastoji se od 20 chefova i ugostitelja, od kojih se mnogi vraćaju na Dolac u i blagdanskom izdanju. Tako ćemo na u petak uživati u raznim blagdanskim specijalitetima koje su pripremili chef Marin Rendić ispred bistroa Apetit, ResTač, chef Mario Mihelj, Sopal i chefica Katarina Vrenc, Beštija, Poh, Bistro Točkica, Gastronomadi, Al Dente i chef Branko Kusovac, Meat the King, Vinkl, Ferdinand Knedle, Cunami, Amelie, OUI Chef by Vedran Stojanac, Takoyaki by chef Martino Zanelli Kovačić, Fritula by Krivi ljudi te Begs plant based kitchen. Osim izvrsne hrane i zanimljivih pića, organizatori nam pripremaju i brojna iznenađenja koja će Dolac pretvoriti u najljepšu i najfiniju božićnu idilu.

PLACe market

PLACe Market će nakon pop-up izdanja uzeti zasluženu zimsku pauzu, ali ga možete ponovno očekivati već u proljetnim mjesecima u idućoj godini. Svakog sunčanog petka i u narednoj godini Tržnica Dolac biti će „place to be“, a organizatori najavljuju, osim u Splitu, pojavljivanje događanja u još nekim većim gradovima diljem Hrvatske.

PLACe market
PLACe market

Foto: PR

Učitati još
Zatvori