Ovog petka PLACe market postaje jedino mjesto u Zagrebu na kojem možete isprobati ovo slavno jelo
Ovog petka PLACe market postaje jedino mjesto u Zagrebu na kojem možete isprobati ovo slavno jelo

Ovog petka PLACe market postaje jedino mjesto u Zagrebu na kojem možete isprobati ovo slavno jelo

PLACe market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica kojemu je cilj oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena, vraća se u Zagreb!  Tako će svakog petka nakon radnog vremena Dolac postati prirodna pozornica za predstavljanje lokalnih specijaliteta, lokalne kulture i lokalnog života, jednostavno rečeno – mjesto druženja i zabave.

Prema riječima osnivača, projekt će trajati svaki petak u rujnu i listopadu od 18 sati, koliko to vremenske prilike bude dozvoljavale.

PLACe market
PLACe market

Petkom Dolac postaje veliki restoran i izletište na otvorenom

Oživljeni plato Dolca nije dovoljno velik za sve željne dobre atmosfere, vrhunske hrane u street food obliku te ugodnog druženja. Na Dolcu kuhaju zaista respektabilna imena domaćeg ugostiteljstva poput restorana Tač, Rougemerina, Brooma 44 u suradnji Proof 33, Meat the Kinga, Al Dentea, Vinkla, Bistroa Točkica, Poha, Poke Pokea, Sopala, Cunamija, Soi fusiona, Begs plant baseda, bistroa Apetit by Marin Rendić, Nautik Cluba Pojoda by Christian Misirača, Gastronomada, La Centrala i Ivane Bekavac.

Ponuda je zaista odlična i raznovrsna pa se tako na Dolcu može uživati u purici s mlincima, skradinskom rižotu, grahu, faširancima s pireom, punjenim paprikama, srdelama, dagnjama na buzaru, bučnici, soparniku, azijskim štruklama, panuozzo sendvičima, odležanim steakovima, galicijskim specijalitetima, sushiju, pokeu, knedlama i međimurskoj gibanici. Za mijenjanje i obogaćivanje ponude su zaduženi chefovi koji se ovom posebnom projektu rado pridružuju svaki slobodan petak.

PLACe market
PLACe market

Prilika za isprobati jelo kojeg trenutno nema u ponudi

U petak, 15. rujna na Dolcu tako gostuje chef zagrebačkih restorana El Toro i Maredo, chef Mario Mihelj koji će pripremati Paellu. Obzirom da u Zagrebu nažalost nema nigdje za pojesti ovo mnogima omiljeno popularno španjolsko jelo, sigurni smo da će se porcije paelle čekati u redovima, a uz paellu, Chef Mihelj pripremio je i sangriu po svom receptu.

Posada Nautic cluba Pojoda na čelu s chefom Christianom pripremati će pak brudet od jadranskih kozica i dimljenih dagnji na kremi od kukuruza s uljem od bosiljka i peršina te zapečene njoke punjene sporo kuhanom janjetinom na kremi od graška s ukiseljenom mrkvom. Ovaj jelovnik je premijerno predstavljen na proslavi Nacionalnog dana Katalonije proteklog vikenda, a ovog petka će ga svi posjetitelji imati priliku isprobati na tržnici Dolac.

PLACe market
PLACe market

Chefica zagrebačkog restorana Sopal, također je osmislila novo jelo samo za posjetitelje Dolca – vratina na grillu s jiw jaew-om, a chef Pedro Pineiro, chef i vlasnik španjolskog restoana koji će se početkom iduće godine otvoriti u Teslinoj ulici pripremati će hobotnicu na galicijski.

Ovaj petak na PLACe marketu, gostuje i Bistro Market koji će pripremati ragu od sous-vide patke s domaćim krpicama te štrudlu sa sporo pečenom svinjetinom i bijelim umakom na bazi milerama.

Foto: Sanja Tušek, Pexels, PR

Učitati još
Zatvori