Ljubljana Dragon Rolls: Viralni okrugli kroasani zbog kojih ćete potegnuti do Slovenije
Ljubljana Dragon Rolls: Viralni okrugli kroasani zbog kojih ćete potegnuti do Slovenije

Ljubljana Dragon Rolls: Viralni okrugli kroasani zbog kojih ćete potegnuti do Slovenije

Ljubljana je grad u koji se uvijek rado vraćamo. Zbog blizine sa Zagrebom često nam je odredište za vikend izlete, a može se pohvaliti prekrasnim centrom i obiljem šarmantnih lokala s odličnom gastro ponudom. Nedavno smo napravili mali gastro vodič po Ljubljani s popisom mjesta na koja možete otići na doručak, brunch, ručak, večeru i kavu, a tom popisu sada dodajemo jednu novu adresu – slastičarnicu Fétiche Patisserie.

Slastičarnica Fétiche Patisserie u Ljubljani

Fétiche Patisserie je francuska slastičarnica otvorena 2012. na adresi Cankarjevo nabrežje 25. U modernom, minimalistički uređenom interijeru ovdje poslužuju francuske specijalitete, od popularnih macaronsa, eklera od čokolade i kave do ostalih klasičnih francuskih slastica. U vitrini ćete pronaći i svježe pečene kroasane koje svakodnevno prirprema japanski slastičar Hatase Toshihiro, koji je svoje znanje i dugogodišnje iskustvo skupljao upravo u glavnom gradu Francuske.

Posebnost svih ovih slastica je u njihovoj pripremi jer su svi sastojci prirodnog porijekla, bez dodatnih konzervansa, umjetnih boja i praškova. U ljetnim mjesecima slastičarnica Fétiche Patisserie omiljena je adresa i za sladolede, koje pripremaju po vlastitim recepturama isključivo od prirodnih sastojaka.

Ljubljana Dragon Roll

Na radaru mnogih Fétiche Patisserie našla se ovih dana zbog viralne gastro senzacije – croissant rolla, odnosno okruglog kroasana. Originalno nazvan Suprême crossaint, okrugli kroasan potekao je iz pekarnice Lafayette u New Yorku, a nije trebalo dugo da se, zahvaljujući društvenim mrežama, proširi po svijetu.

U Zagrebu ga možete pronaći u Balance Brunch baru na Šalati, a ako uskoro planirate u Ljubljanu, isprobajte ga ovdje. Ljubljana Dragon Roll, kako su u Fétiche Patisserie nazvali svoje croissant rolice, dolaze s različitim nadjevima i punjenjima. Trenutno su u ponudi okusi pistacija, homemade Nuttela, malina i Snickers, a cijena jedne rolice je 4,50 eura.

Učitati još
Zatvori