![Bile smo u Balance brunch baru i isprobale prefina slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Balance-brunch-bar-615.png)
![Bile smo u Balance brunch baru i isprobale prefina slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Balance-brunch-bar-cover.png)
Bile smo u Balance brunch baru i isprobale prefina slana i slatka jela, pekarske proizvode i kavu
Brunch je posljednjih nekoliko godina sve popularniji koncept koji spaja doručak i ručak, ali i druženje s prijateljima uz dobru hranu, kavu, sok i pokoje brunch piće. Ponuda mjesta za brunch u Zagrebu se iz dana u dan širi, što nas kao ljubiteljice ovog koncepta iznimno veseli.
Balance brunch bar na Šalati
Jedno od novijih mjesta u gradu na koje rado svratimo na kavu, fine pekarske proizvode i popularna brunch jela je Balance na Šalati. Otvoren na ljeto prošle godine, Balance je brzo privukao pažnju mnogih ljubitelja dobre kave i ukusnih zalogaja.
U moderno uređenom prostoru i ugodnoj atmosferi ovdje možete uživati u šarolikoj i kvalitetnoj ponudi jela i pića, od specialty kave, matche, raznih čajeva, cijeđenih sokova do finih pekarskih proizvoda i brunch zalogaja. Balance tim ovih je dana osvježio brunch meni novim jelima, a mi smo se odmah uputile isprobati ih.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-4-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1aa-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1d-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1e-768x1152.jpg)
Brunch jela koja smo isprobale
Na meniju se nalazi ukupno 11 jela među kojima ćete sigurno pronaći svog favorita (ili favorite).
Ako volite klasiku, Omlet, French Toast i Granola siguran su izbor. Jedno od najpopularnijih jela koje gosti obožavaju je Balance Breakfast, odnosno jaja sa šunkom, brie sirom, gljivama, pečenim cherry rajčicama, slanutkom sa špinatom i focacciom. Čim smo probale ovu kombinaciju namirnica, bilo nam je jasno zašto se nalazi među najtraženijim jelima u Balanceu.
Avokado Bruscheta, odnosno avokado serviran na sourdough kruhu s mariniranim rajčicama, salatom i klicama bio je naš idući odabir. Uživale smo i u Dimljenom Lososu, Kajgani i Labnehu uz koje još ide salata, ukiseljena mrkva, ukiseljeni ljubičasti luk i kruh.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1bb-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-14a-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-15-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1b-1080x720.jpg)
Waffle i Croffle
Isprobale smo i Waffle s kremom od batata, jajima na oko, pilećom kožicom i pilećom majonezom. Ovaj waffle u slanoj verziji je savršena kombinacija za doručak ili brunch ako niste ljubitelj slatkog.
A ako ste pak više za slatko nego slano, onda definitivno isprobajte Croffle. Croffle je waffle od lisnatog tijesta na koji ide ananas, mango chutney, kokos, zobeni crumble i kao final touch – kokice u slanoj karameli.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-4d-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1c-1080x1620.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1a-1080x1620.jpg)
Gastro senzacija u obliku okruglih kroasana
Brunch jela u Balanceu rade sami, dok je za pekarske proizvode zadužena ekipa iz Kroštule. U vitrini smo odmah uočile croissant rolls, viralne kroasane koji su, zahvaljujući pekarnici Lafayette iz New Yorka i oduševljenim foodiejima na društvenim mrežama, postali svjetska senzacija.
Sada znate da ovaj viralni gastro hit možete isprobati u Balanceu gdje su u ponudi trenutno tri verzije okruglih kroasana – s punjenjem od vanilije, lješnjaka i jabuke. Mi smo isprobali sva tri i teško nam se odlučiti za favorita.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-4a-1080x720.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-4b-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-kroasan-rolls-foto-Sanja-Tusek-4-768x1152.jpg)
Razne slane i slatke opcije, bogata ponuda pića
Od ostalih pekarskih proizvoda u Balance brunch baru možete kušati i klasične kroasane, cruffine, slane pužiće, cookie s čokoladom i lješnjacima… U ponudi imaju i nekoliko sendviča, pizze, ali i slatke opcije poput banana kruha, mrkva kruha, brusnica jabuka kruha te čokolada tikvica kruha.
Uz brunch, osim kave, čajeva i cijeđenih sokova, možete uživati u kombuchama i homemade ledenom čaju ili sirupu od bazge. Od alkoholnih pića nude Houblon pivo, pjenušavo i rose vino te koktele Mimosa i Hugo.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1f-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/03/Journal-Balance-brunch-bar-foto-Sanja-Tusek-1g-768x1152.jpg)