U Zagrebu smo pronašli okrugle kroasane koji su osvojili društvene mreže
U Zagrebu smo pronašli okrugle kroasane koji su osvojili društvene mreže

U Zagrebu smo pronašli okrugle kroasane koji
su osvojili društvene mreže

Zahvaljujući društvenim mrežama svako malo pojavi se neki novi gastro trend koji u kratkom roku postane viralan. Neki dođu i prođu, a neki se zadrže dovoljno dugo da se na njih potpuno naviknemo. Sjetite se samo cruffina, hibrida kroasana i muffina koji je svoju slavu zadržao i u nekoliko hrvatskih craft pekarnica i mnogima postao jedan od omiljenih pekarskih proizvoda.

U posljednje vrijeme pojavilo se još nekoliko kreativnih reinterpretacija kroasana poput onog u obliku kocke ili okruglog kroasana poznatog i kao Lafayette kroasan.

Lafayette kroasani ili croissant roll

Lafayette kroasane ili croissant roll proslavila je pekarnica Lafayette u New Yorku. Kod njih poznati i kao Suprême crossaints, ovi okrugli kroasani punjeni raznim kremama postali su viralni zahvaljujući tisućama foodieja koji su u jednom momentu preplavili društvene mreže svojim objavama i oduševljenim komentarima.

Kroasan punjen aromatiziranom kremom čvrsto je zamotan u “roll”, a dolazi i preliven glazurom i raznim dodacima. Već na prvu privlači neobičnim oblikom, a da biste ga probali ne morate potegnuti sve do New Yorka – ima ga i u Zagrebu! Mi smo ga pronašli u Balance brunch baru na Bijeničkoj cesti na Šalati.

Croissant roll u Balance brunch baru

Balance brunch bar otvorio se prošlog ljeta i u kratkom roku privukao pažnju finom kavom, pekarskim proizvodima i popularnim brunch jelima. Mi smo ih posjetili jučer i isprobali razne novitete s menija, a pažnju nam je odmah privukao croissant roll.

Ova istovremeno hrskava i mekana delicija na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. U Balance brunch baru croissant roll trenutno dolazi u tri verzije – s punjenjem od vanilije, lješnjaka i jabuke. Mi smo isprobali sva tri i teško nam se odlučiti za favorita.

Osim ove viralne senzacije, od pekarskih proizvoda u Balance brunch baru možete kušati i klasične kroasane, cruffine, slane pužiće, cookie s čokoladom i lješnjacima…  U ponudi imaju i nekoliko sendviča, pizze, ali i slatke opcije poput banana kruha, mrkva kruha, brusnica jabuka kruha te čokolada tikvica kruha.

A što se sve nalazi na brunch meniju i koja su nas brunch jela oduševila, čitajte za vikend kada ćemo objaviti reportažu iz ovog populanog novog mjesta u gradu.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori