Gdje sve u Zagrebu možete probati viralne okrugle kroasane? Pronašli smo novo mjesto
Gdje sve u Zagrebu možete probati viralne okrugle kroasane? Pronašli smo novo mjesto

Gdje sve u Zagrebu možete probati viralne okrugle kroasane? Pronašli smo novo mjesto

Zahvaljujući društvenim mrežama svako malo pojavi se neki novi gastro trend koji u kratkom roku postane viralan. Neki dođu i prođu, a neki se zadrže dovoljno dugo da se na njih potpuno naviknemo. Sjetite se samo cruffina, hibrida kroasana i muffina koji je svoju slavu zadržao i u nekoliko hrvatskih craft pekarnica i mnogima postao jedan od omiljenih pekarskih proizvoda. Jedan od najnovijih trendova je crookie, mješanac kroasana i keksa, o kojem smo nedavno pisali, ali i pojavilo se još nekoliko kreativnih reinterpretacija kroasana poput onog u obliku kocke ili okruglog kroasana poznatog i kao Lafayette kroasan.

Lafayette kroasani ili croissant roll

Lafayette kroasane ili croissant roll proslavila je pekarnica Lafayette u New Yorku. Kod njih poznati i kao Suprême crossaints, ovi okrugli kroasani punjeni raznim kremama postali su viralni zahvaljujući tisućama foodieja koji su u jednom momentu preplavili društvene mreže svojim objavama i oduševljenim komentarima.

Kroasan punjen aromatiziranom kremom čvrsto je zamotan u “roll”, a dolazi i preliven glazurom i raznim dodacima. Već na prvu privlači neobičnim oblikom, a da biste ga probali ne morate potegnuti sve do New Yorka – ima ga i u Zagrebu! Mi smo ga pronašli u Balance brunch baru na Bijeničkoj cesti na Šalati, Boogie Labu u ulici kneza Borne te, najnovije, u Ziggy’s Coffee koji je otvoren na četiri lokacije u Zagrebu.

Hrskavo i mekano

Ova istovremeno hrskava i mekana delicija na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. U Balance brunch baru croissant roll trenutno dolazi u tri verzije – s punjenjem od vanilije, lješnjaka i jabuke. Mi smo isprobali sva tri i teško nam se odlučiti za favorita.

U Ziggy’s Coffee dostupni su u tri varijante – bijela čokolada i kokos, čokolada i lješnjak te ruby malina. Sada u ovom ‘zagrebačkom Starbucksu’ možete uz kavu kušati i ovu viralnu senzaciju.

Ziggy's rolls_TikTok
@lucy_nails2024
Ziggy's rolls_TikTok
@lucy_nails2024

Foto: Sanja Tušek i TikTok (@lucy_nails2024)

Učitati još
Zatvori