Novi Zagreb proživljava gastro preporod: Popisali smo sva nova mjesta
Novi Zagreb proživljava gastro preporod: Popisali smo sva nova mjesta

Novi Zagreb proživljava gastro preporod:
Popisali smo sva nova mjesta

Je li pred Novim Zagrebom gastro renesansa? Griješili bi dušu kad bismo konstatirali da je gastro ponuda u ovom dijelu grada nepostojeća. Štoviše, ugostiteljski objekti u pojedinim kvartovima među lokalnim stanovništvom drže kultni status. No primjetno je kako prostor preko Save postaje sve zanimljiviji i igračima koji su već dobro poznati na široj zagrebačkoj sceni.

Ovih se dana pronijela informacija kako će popularna craft pekarnica Bread Club uskoro otvoriti svoju šestu poslovnicu. Nalazit će se u novozagrebačkom kvartu Središće, na adresi Julija Knifera 1.

Središće je već do sada postalo dom poznatim gastro adresama poput Dominosa (Ul. Ede Murtića 2), Submarinea ( Ul. Brune Bušića 15), Pizzerije Duksa (Ul. Ede Murtića 11) i Fisherije (Stonska ul. 1a), a ove jeseni u njemu će biti otvoren i steakhouse Marble. Smjestit će se u novogradnji tik uz Muzej suvremene umjetnosti, na adresi Ul. Ede Murtića 2E.

Nešto slatko

Nastavak je to nadopune gastro scene ovog novozagrebačkog kvarta koja je započela u proljeće ove godine otvaranjem slastičarnice N’oublie Pâtisserie, čija su vrata otvorena na adresi Ul. Brune Bušića 16 u prostoru u kojem je donedavno bila slastičarnica Amelie.

Kada smo kod slastica, u Novom Zagrebu možete pronaći i poslovnice dviju kultnih zagrebačkih slastičarnica – Vinceka i Orijenta. Osim u kompleksu Bundek Centra (Ul. Vjenceslava Richtera 4), u slasticama s potpisom Vinceka možete uživati i u novozagrebačkom naselju Dugave, na adresi  Ul. Savezne Republike Njemačke 1c. Sredinom ožujka, preko Save svoju je prvu poslovnicu otvorila i slastičarnica Orijent, koja je otvorena u naselju Siget na adresi Froudeova ul. 1.

Pizza, pasta, (ma no) e basta

Samo par koraka dalje od Orijenta,  u studenom prošle godine, svoja je vrata otvorila Baschiera. Nekoć kultna zagrebačka pizzerija poželjela je vratiti stari sjaj upravo na mjestu s kojeg je sve počelo, s adrese Trg Senjskih uskoka 7. A dašak Napulja u Novi Zagreb unijela je i pizzerija Medena, smještena u neposrednoj blizini Avenue Malla, na adresi Sortina ul. 1E.

(Time su upotpunili sigetsku gastro scenu koju predvodi možda i najpoznatiji novozagrebački restoran – Il Secondo.)

Kad smo se dotakli mnogima omiljenog jela – pizze, svakako vrijedi istaknuti kako je Novi Zagreb prošle godine postao i dom, kako joj tepaju, jedne od najboljih pizzerija u gradu. U naselju Zapruđe, na adresi Karla Metikoša 2b nalazi se Mrs. Fogg, supruga popularnog bara Mr. Fogg iz Martićeve ulice.

A uzbudljive vijesti za sve ljubitelje ovog jela tek slijede.

Zagrebačka pizzerija Franko‘s tri godine zaredom našla se na popisu 50 najboljih europskih pizzerija. Njihov posljednji projekt nosi ime Oldschool by Franko‘s, a prema pisanju Dobre hrane, svoja vrata će otvoriti i u novozagrebačkom naselju Sloboština na adresi Ul. Vladimira Varićaka 12. Posjetitelji će imati priliku uživati u klasičnim pizzama, koje će moći konzumirati na mjestu ili putem take outa.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori