Dašak Napulja u Novom Zagrebu: Nova pizzerija koja poslužuje najfinije pizze napoletana
Dašak Napulja u Novom Zagrebu: Nova pizzerija koja poslužuje najfinije pizze napoletana

Dašak Napulja u Novom Zagrebu: Nova pizzerija koja poslužuje najfinije pizze napoletana

Dočekali smo promjenu godišnjeg doba, što znači da ćemo sve više provoditi vrijeme na otvorenom. S temperaturama je porastao i naš interes za ukusnim obrokom na nekoj lijepoj i suncem obasjanoj terasi gdje ćete, uz finu hranu i osvježavajuće piće, moći uživati i u proljetnoj toplini! Ako uz to dodamo i dašak Mediterana – zvuči savršeno, zar ne? 

Ne morate putovati do Italije po savršenu hrskavu pizzu ili saltimbocca panino. Dovoljno je posjetiti pizzeriju Medena. U pizzeriji na tjednoj bazi nabavljaju sve svoje sastojke iz Napulja za vrhunsku pizzu kreiranu za vaš najveći gušt.

Iz prijateljstva do poslovne suradnje

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva vlasnika pizzerije Medena, Ramiza i Veronike Hadžić te vlasnika poznate pizzerije Rumore koja se nalazi na labinskom trgu San Marco i o kojoj svi oni koji su je posjetili imaju samo riječi hvale, došlo je do ideje otvaranja novog lokala u Zagrebu.

Rumore slovi za jednu od najboljih pizzerija u Hrvatskoj, a nudi vrhunske napolitanske pizze iz krušne peći. Otvorili su je supružnici Gabrijela i Josip Gobo, čija gastronomska priča započinje prije gotovo 25 godina, kada su u neposrednoj blizini današnje pizzerije otvorili restoran Kvarner koji i danas uspješno posluje. Na njihov nagovor, u otvorenje pizzerije Medena upustili su se i bračni supružnici iz Zagreba. Tvrdili su da će, unatoč bogatoj ponudi u Zagrebu, svojom recepturom i visokokvalitetnim talijanskim sastojcima oduševiti zagrebačku gastro publiku.

Visoka kvaliteta sastojaka, talijanska Moretti krušna peć, vrhunski pizzaiolo majstori

Za “pravu” pizzu potrebno je uložiti mnogo truda prije svega u izradu tijesta, a potom i u kvalitetu sastojaka koji moraju biti provjereni i obavezno – svježi! 

Osim kvalitetnih sastojaka vrlo je važno i stečeno znanje te iskustvo. Savršena receptura i male tajne dobre kuhinje vlasnici Medene tražili su upravo u Italiji, koju su prije otvorenja posjetili desetak puta. Najviše ih je dojmila poznata talijanska pizzerija Santucci. 

Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete glavni su sastojak fermentiranog tijesta, koje u Medenoj odleži najmanje 48h prije nego što završi u krušnoj peći. Ovo je dovoljan dokaz da domaćini zaista brinu o kvaliteti svojih vrhunskih pizza, a i to što sve sastojke nabavljaju iz samog Napulja. Brašno Pizzuti, pelati Gustarosso, sir Fior di latte i Provola (dimljena mozzarella) samo su neki od izvornih talijanskih proizvoda koji krase pizze u Medenoj. To je samo mali dio sastojaka koji u konačnici kreira pravu rapsodiju okusa u kojem će vaše nepce uživati!

Pizze se peku 60-90 sekundi

Ukusne pizze u Medenoj se zbog visoke temperature peći i tankoga tijesta peku samo 60-90 sekundi, što u kombinaciji s njihovom vrhunskom uslugom znači da nećete dugo čekati svoju narudžbu.

Trenutno u ponudi Medena ima čak 14 različitih pizza. Među najzanimljivijima se ističu: Pistacchio & Mortadella s pistacijama, pestom od pistacija i mortadellom s pistacijama, Tartuffo & Prosciutto s kremom od tartufate, Rikula & Bresaola koja se sastoji od slane mozzarella i sušene junetine. 

Skuta, gorgonzola, polu-sušena rajčica, pršut, orasi i med – recept su za našu zvijezdu restorana – Pizza Medena.

Pizze, saltimbocca, tiramisu, cannoli, babà…

Na jelovniku još možete pronaći i bogate talijanske platesalate saltimboccu (pizza sendvič). Nakon odlične pizze, koja vam zbog svog posebno rađenog tijesta neće ostaviti osjećaj težine u želucu, možete se zasladiti i desertom. Najpopularniji su sicilijanski cannoli i tradicionalni napuljski desert babà.  

Uz hranu, Medena se ističe i velikom ponudom osvježavajućih napitaka, a što se bolje slaže s pizzom od hladne čaše piva? Za sve ljubitelje ovakve vrste osvježenja, Medena se potrudila ponuditi nešto posebno. Uz savršenu pizzu gosti imaju priliku uživati u točenom San Servolu iz Buja, pivu iz male istarske pivovare koja je začetnik crafta u Hrvatskoj. Na ljeto, ponuda Medene će postati bogatija za jedno vino koji je pravi talijanski ljepotan kojem rijetko tko može odoljeti, a to je vrhunski Prosecco.

Vrhunski sastojci i kombinacije okusa nisu jedini razlog zbog koje ćete se htjeti brzo vratiti – jedna zabavna atrakcije je i rezanje pizze škarama. Ovakav način rezanja odličan je za pizze s tankim tijestom kako nadjev ne bi ispao, a rezovi ostali što ljepši i uredniji.

Ambijent i uređenje pizzerije

Cijeli je prostor moderan i atraktivan, a u ambijentu Medene se gosti se osjećaju ugodno. Toplina proljetnog sunca mazit će vam lice zahvaljujući velikim staklenim stijenama, a za vrijeme hladnijih večeri toplinu osigurava otvorena grijana terasa koja se prostire na 100 kvadrata.

Ova nova, talijanska, gastro oaza nalazi se na adresi Sortina ulica 1e u Novom Zagrebu, a radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 23 sata. Više informacija možete potražiti na njihovim društvenim mrežama ili pozivom na broj 01 7899 849.

Foto: Vigor Klaić

Učitati još
Zatvori