Friday Pie Shop se uskoro otvara na novoj lokaciji u centru grada, imat će i terasu
Friday Pie Shop se uskoro otvara na novoj lokaciji u centru grada, imat će i terasu

Friday Pie Shop se uskoro otvara na novoj lokaciji u centru grada, imat će i terasu

Friday Pie pite pojavile su se na zagrebačkoj gastro sceni 2021. godine. Pogon je pokrenut na Trešnjevci, odakle su se mogle naručiti cijele domaće pite u raznim okusima. Kako su ubrzo stekle popularnost, vlasnica Elvira Petak počela je razmišljati o otvorenju slastičarnice, odnosno shopa u centru grada. Pronašla je prostor u Boškovićevoj ulici, gdje smo ju i posjetili prošle godine i isprobale njene ručno izrađene pite pripremljene od domaćih i kvalitetnih sastojaka.

Nova lokacija Friday Pie Shopa u centru grada

Elvira je s vremenom poželjela veći prostor za svoju slastičarnicu, odnosno mjesto gdje će gosti moći sjesti i bez žurbe uživati u njenim pitama, a sada ga je napokon i pronašla. Friday Pie Shop je tako trenutno u procesu preseljenja iz Boškovićeve na svoju novu adresu u Vlaškoj 78.

Novi lokal nalazi se u predivnom osunčanom dvorištu, što znači da će imati malu terasu, gdje ćemo, osim u finim pitama, moći uživati i u raznim napitcima na bazi kave koje Elvira planira staviti u ponudu. Planirano otvorenje slastičarnice je početkom lipnja.

Friday Pie Shop poznat je po klasičnim američkim pitama od finog prhkog tijesta, sa slanim ili slatkim nadjevima. Sve pite imaju ljudska imena, pa je tako Billy Bob quiche pita od poriluka i piletine, Austin je quiche pita od špinata i slanine, Lorraine je klasičan quiche Lorraine, a tu su i slatke pite; Lucy je pita od bundeve, Mary je čokoladna pita s lješnjacima i rumom, Marilyn je crumble pita od šumskog voća, Nancy je pita od banane i čokolade, Jolene od jabuka, Josephine je crumble pita od jabuka s karamelom, Dorothy je s kremom od kokosa, Cindy je od višanja, Charlie s kremom od đumbira, a Virgina je brownie pita.

Dok traje preseljenje na novu lokaciju, Friday Pie pite, kao i dosad, možete naručiti preko web shopa.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori