Uskoro se u Zagrebu otvara Friday Pie Shop, mjesto posvećeno homemade američkim pitama

Uskoro se u Zagrebu otvara Friday Pie Shop, mjesto posvećeno homemade američkim pitama

Ako ste obožavatelji slasnih pita, a pogotovo onih američkih, onda će vas vijest o skorom otvaranju prvog mjesta u Zagrebu posvećenog upravo američkim pitama oduševiti. Iza Friday Pie Shopa, koji bi s radom trebao krenuti kroz desetak dana, stoji mlada PR stručnjakinja Elvira Petak koja je svoju ljubav prema pitama prošle godine poželjela podijeliti s drugima.

“Friday Pie Shop započeo je svoj život 2020. godine kao ideja. Ideja o postojanju lijepe, ugodne i zajedničke priče. Ljepota pripreme i pečenja pita, provođenja jutara u kuhinji uz miris maslaca i svježih jabuka moja je stvarnost koju sam poželjela izvući iz svog doma i ponuditi ju svome gradu i drugim ljudima” – Elvirine su riječi koje možete pročitati kad otvorite službenu web stranicu Friday Pie Shopa.

Domaće američke pite s najfinijim nadjevima

Friday pite su fine američke pite, ručno izrađene i pripremljene od domaćih i kvalitetnih sastojaka (voće i povrće nabavljaju od lokalnih OPG-ova). Recepturom su to klasične pite od finog prhkog tijesta, sa slanim ili slatkim nadjevima. Neke će biti dio stalne postave, dok će se ostale dodavati ovisno o sezoni. Zanimljivo je i da su Friday pite često inspirirane ljudima pa svaka nosi svoje karakteristično ime, osobine pa i fragmente iz života.

Jolene (pita od jabuka) tako zove na opušteno jesensko popodne ili piknik na travi, Marilyn (crumble pita od šumskog voća) najviše voli biti dio glamuroznog večernjeg deserta jer svojim okusom i izgledom potiče na odvažnost, Austin (quiche pita sa špinatom i slaninom) je pravi povod za elegantan subotnji gablec u gradu, dok su vrckave Virginia (brownie pita) i Nancy (pita od čokolade i banane) zvijezde neočekivanih slavlja i rođendana.

Friday Pie Shop nalazi se na Trešnjevci, na adresi Šarengradska 13. U početku će funkcionirati kroz narudžbe, take out i dostave, a ako sve bude kako treba, Elvira bi iduće godine otvorila i pravu slastičarnicu.

Mi s nestrpljenjem čekamo da Friday Pie Shop počne s radom i da probamo svaku od ovih pita, jer nam od samog pogleda na fotografije i opise već rastu zazubice! Sve novosti i detalje pratite i na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu.

Foto: Friday Pie Shop

Učitati još
Zatvori