Friday Pie Shop nova je slastičarna s pravim američkim pitama u centru Zagreba
Friday Pie Shop nova je slastičarna s pravim američkim pitama u centru Zagreba

Friday Pie Shop nova je slastičarna s pravim
američkim pitama u centru Zagreba

Prošle smo godine pisali o novim pitama koje su se pojavile na zagrebačkoj gastro sceni, a radi se o Friday Pie pitama. Pogon je pokrenut na Trešnjevci, odakle su se mogle naručiti cijele domaće pite u raznim okusima. Kako su ubrzo stekle popularnost, vlasnica Elvira Petak počela je razmišljati o otvorenju slastičarnice, odnosno shopa u centru grada. Ovih je dana tako i otvoren Friday Pie Shop u Boškovićevoj ulici, a mi smo isprobale pite i porazgovarale s vlasnicom.

Friday Pie Shop u centru Zagreba

Novi prostor u koji su se smjestile Friday Pie pite nalazi se na užurbanom dijelu grada, na Zelenom valu, na adresi Boškovićeva 17. Centar grada tako je dobio lokaciju sa sasvim jedinstvenom ponudom u gradu. Pite su ručno izrađene i pripremljene od domaćih i kvalitetnih sastojaka. Klasične američke pite od finog prhkog tijesta, sa slanim ili slatkim nadjevima već su osvojile posjetitelje, pa Elvira ističe da je odaziv već iznimno dobar.

Neke će pite biti dio stalne postave, dok će se ostale dodavati ovisno o sezoni. Već su ih prepoznali i domaći slatkoljupci, ali i turisti željni autentičnih poslastica. U ponudi je 13 vrsta pita, od čega njih 3 slanih te 10 slatkih.

Ponuda američkih pita

Sve pite imaju ljudska imena, pa je tako Billy Bob quiche pita od poriluka i piletine, Austin je quiche pita od špinata i slanine, Lorraine je klasičan quiche Lorraine, a tu su i slatke pite; Lucy je pita od bundeve, Mary je čokoladna pita s lješnjacima i rumom, Marilyn je crumble pita od šumskog voća, Nancy je pita od banane i čokolade, Jolene od jabuka, Josephine je crumble pita od jabuka s karamelom, Dorothy je s kremom od kokosa, Cindy je od višanja, Charlie s kremom od đumbira a Virgina je brownie pita.

Svi slani quicheovi dolaze i u vege varijanti, a nove se pite uvode i mijenjaju sezonski, pa već od idućeg tjedna možemo očekivati nove okuse! Pite se od sada mogu kupiti i na komad, što je odlična vijest za sve one koji ne mogu pojesti cijelu pitu. Cijena komada pite je 25 kn, dok je cijena cijele pite 220 kn. Detaljnu ponudu pita možete pogledati ovdje.

Iz jesenske ponude ističu se američki klasici, pite od jabuke te pita od bundeva – a s obzirom na to da danas obilježavamo svjetski dan bundeva – znamo što ćemo mi odabrati!

Osim pita i kave, u ponudi će uskoro biti i mini pite, fini čajevi, milkshakeovi (banana, kikiriki, čokolada, jagoda, šumsko voće), a u planu su i kombuche i fine craft pive koje se odlično slažu s pitama.

 “Ljepota pripreme i pečenja pita, provođenja jutara u kuhinji uz miris maslaca i svježih jabuka moja je stvarnost koju sam poželjela izvući iz svog doma i ponuditi ju svome gradu i drugim ljudima” ističe Elvira.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori