Trogir je dobio divan coffee shop u kojem možete popiti vrhunsku specialty kavu
Trogir je dobio divan coffee shop u kojem možete popiti vrhunsku specialty kavu

Trogir je dobio divan coffee shop u kojem
možete popiti vrhunsku specialty kavu

Svjedoci smo sve veće popularnosti specialty kave u svijetu, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Uz sve veći broj izvrsnih specialty coffee lokala, uzbuđeno ćemo tvrditi – uvijek ima mjesta za njih još! Poseban pristup pripremi omiljenog nam napitka tamo je u rukama profesionalnih i entuzijastičnih barista, a okusi kave ne mogu se mjeriti s onima u drugim kafićima. Specialty scena u Hrvatskoj raste, sve je veći broj zaljubljenika u dobar espresso, macchiato, cortado ili kakvu ledenu kavu. Osim samih kava, zanimljiva je i igra s napicima koji uključuju kavu.

CHI Specialty Coffee 2.0

Prošle godine donijeli smo vam priču o Chi Coffee, prvom specialty coffee cartu u Hrvatskoj, koji se smjestio u centru Trogira. Ekipa koja stoji iza njega sada je svoj coffee cart proširila na kafić, odnosno coffee shop i tako je nastao CHI Specialty Coffee 2.0.

CHI coffee je započeo skromno, s malim coffee štandom na rivi s idejom da donesemo svijet specialty kave i u mali grad Trogir. No, od početka je naša vizija bila proširiti se, imati svoju kavu te ju pržiti, biti u kontaktu s dobavljačima, farmerima i raditi sve lokalno. Tako je nastao CHI 2.0. Ove godine smo otvorili coffee shop u labirintu starog grada, u Budislavićevoj 3a, okruženi kamenom, biljem i opojnim mirisom svježe pržene kave, pričaju nam vlasnici Josip i Zoya.

Ponuda u kojoj će uživati ljubitelji specialty kave

U novoj ugodnoj oazi u srcu Trogira možete uživati u šalici Chi specialty kave, koja nastaje od svježeg zelenog zrna s farmi iz Južne Amerike i Afrike. U specijalnoj ponudi za istinske ljubitelje specialty scene, tu su limitirana micro batch zrna u malim količinama iz egzotičnih dijelova svijeta. Sve to lokalno prže i poslužuju u ručno rađenim artisan šalicama. Od zrna do šalice, svaki korak je pomno osmišljen, s puno ljubavi.

U ponudi ćemo imati i Cold Brew, Nitro Cold Brew, alternative poput japanske matcha latte i organskog cacao napitka, ledena pića poput Ice coffee, ledenog čaja i filter kave na V60 i aeropress načine. Bit će tu i smoothie na bazi kave te cijeđeni sokovi za dodatno osvježenje. Također, i ovog ljeta u večernjim satima imamo razne koktele na bazi kave i lokalno craft pivo. Uz pića ćemo imati i još pokoji domaći kolač ili pecivo, pojašnjavaju nam vlasnici.

Kad se male ruke slože, sve se može

Bitno nam je naglasiti da je ovo definitivno bio community projekt u kojem smo imali podršku i pomoć od vrhunskih ljudi i prijatelja. Od 3LHD arhitektice Tatjane Grozdanić Begović koja je od malog prostora napravila ugodnu oazu inspiriranu minimalizmom i ljepotom starog kamena i prirode, mladog dizajnera Jakova Habjana, koji je bio superman u svim izazovnim situacijama i izvukao nas iz istih, Martine Franić iz Pepela koja nam je napravila predivne šalice za kavu (koje će također biti dostupne za kupnju u našem shopu), pionira specialty kave, ekipe i prijatelja iz 4coffee Soul Food, Kava Family i Cogito Coffee Roasters i još puno prijatelja koji su nam dali ruke, obavili poziv ili proširili riječ.

Stvarno smo jako zahvalni svima koji su bili dio stvaranja ovog projekta i baš zato želimo i zadržati taj community vibe u shopu, imati povremeno coffee tastinge – isprobavati zanimljive, posebne i rijetke kave iz cijelog svijeta, imati radionice, poneku live svirku na gitari i još mnogo toga, pričaju Josip i Zoya kojima je cilj dovesti specialty kavu na vrhunsku svjetsku razinu.

Osim toga, želimo educirati i ponuditi lokalnoj zajednici potpuni doživljaj ispijanja ovog fascinantnog svakodnevnog napitka, distribuirati kavu ljudima na kućni prag kako bi im omogućili jedno posebno iskustvo i svježu kvalitetu, zaključuju.
Ukoliko se ovog ljeta nađete u blizini Trogira, nezaobilazna postaja koja će vam napuniti baterije dobrom kavom i dobrom atmosferom svakako je CHI specialty coffee shop. Sve podatke o adresi, radnom vremenu i kontaktima pronađite na dnu članka.

CHI Specialty Coffee 2.0
Budislavićeva 3a, Trogir
Radno vrijeme: svaki dan od 8-14 te od 17-21h

Instagram/ Facebook

Foto: CHI specialty coffee shop

Učitati još
Zatvori