Popis kafića diljem Hrvatske na čijim terasama ove sezone pijemo najbolje kave
Popis kafića diljem Hrvatske na čijim terasama ove sezone pijemo najbolje kave

Popis kafića diljem Hrvatske na čijim
terasama ove sezone pijemo najbolje kave

S toplim, sunčanim danima koje smo napokon dočekali, uvijek se povlače pitanja koja su najbolja mjesta u gradu za uživanje u dobroj kavi na sunčanoj terasi. Kafića je puno, a sva sreća i mjesta s dobrom kavom je iz godine u godinu sve više. Ipak, za slučaj da vam ponestane ideja i inspiracija, a tražite slatko mjesto sa super kavom, za vas smo pripremile mali vodič naših najdražih specialty coffee adresa, i to ne samo u Zagrebu, već i na cijeloj obali!

Zagreb

Zagreb je u Hrvatskoj definitivno glavno i najvažnije odredište za ispijanje dobre kave! Ovdje se nalaze brojne specialty coffee adrese, ali i nekoliko pržionica najukusnijih kava, čija zrna dolaze sa svih strana svijeta. Evo gdje sve u Zagrebu možete uživati u najfinijim kavama:

 • Salo

Od otvorenja početkom ove godine, Salo je postao nezaobilazno mjesto mnogih Zagrepčana, ali i stranaca koji u ovaj dnevni bistro i pekaru svakodnevno navraćaju. Osim dnevnih jela, raznih pekarskih proizvoda i kolača, Salo volimo i zbog uvijek odlične Cogito kave. U divno uređenom lokalu koji već na samom ulazu odiše jednostavnošću i toplinom pravi je gušt započeti jutro.

SALO
 • Cogito Coffee Shop

Cogito Coffee Shop u Zagrebu ima lokale na adresama Prilaz Gjure Deželića 40, Vukovarska 60, Jurja Žerjavića 7, Varšavska 11 i Trg Eugena Kvaternika 3/3 (Urania). Sami prže svoje kave, u svim lokalima prodaju kavu za doma, a Cogito kavu možete piti i u još nekim kafićima u Hrvatskoj. Sve lokacije (osim Vukovarske) imaju prekrasne, velike terase koje su zagrepčanima već godinama broj 1 za uživanje u druženju i kavama.

 • Luta Coffee

Simpatičan Luta Coffee Shop na adresi Lopašićeva 14 u vrlom kratkom roku stekao je vjerne posjetitelje. U Luti možete sjesti unutra, a ako ste dobre sreće i stignete prije gužve, ulovit ćete i mjesto na suncu ispred lokala. Luta se nalazi na jako popularnom pješačkom potezu kod Martićevce, pa ćemo vrlo četo uživati i u šetnjama uz najbolju kavu to-go u kvartu.

 • Quahwa

Quahwa specialty coffee shop i pržionica nalaze se na adresi Teslina 9/1. Imaju veliku terasu u samom centru grada, a kuhaju razne ukusne kave, pa čak i pravu tursku.

 • Broom44

Od kada se otvorio, Broom44 je postao jedno od najtraženijih mjesta u gradu, bilo da se radi o vrhunskoj specialty kavi ili o brunchu i slasticama. Adresa je Dolac 8 – nakon kupovine na placu slijedi predah na Broomovoj terasi!

 • Express Bar

Express Bar je još jedna omiljena destinacija za odličnu kavu u srcu Zagreba, a čeka vas na adresi Petrinjska 4.

Rijeka

 • Marsecchia Coffee Shop

Nedavno smo pisali kako je otvoreno prvo mjesto sa single origin specialty kavom u Rijeci. Riječ je o Marsecchia Coffee Shopu koji se nalazi na adresi Šime Ljubića 4a. U ponudi imaju dvije kave pržionice Lively Roasters, obje iz regije Tarrazu u Costa Rici. Osim klasičnih kava pripremaju i V60 i AeroPress, a ovdje možete popiti i fine čajeve, gazirana pića te vina i žestoka pića koja rotiraju svakih nekoliko mjeseci.

Marsecchia coffee shop

Split

 • Utopia

Utopia specialty coffee shop nalazi se u Splitu 3, a zamišljen je kao cozy oaza u kojoj možete ispijati kavu cijeli dan. U ponudi imaju specialty kavu Stow iz Slovenije i to više vrsta, za svačiji ukus. Na meniju ćete pronaći i matchu hrvatskog brenda Materia, prirodne sokove, limunadu, craft pivo i signature koktele od kave. No, glavni fokus je na kavi koju možete kušati u raznim oblicima, od capuccina, espressa do filtera V60.

 • Kava Family

Kava Family je mala zajednica kave2, kave 37 i Kave RO  (pržionice), kojima će se uskoro pridružiti još jedna lokacija. Kava2 se nalazi na adresi Ante Starcevica 2/1 u Splitu. Ovo je za većinu kavopija najvažnije, a definitivno i najljepše coffee odredište u gradu!

 • D16 Specialty Coffee Shop

Na adresi Dominisova 16 u srcu Splita skriva se odličan D16 specialty coffee shop & roastery.

Hvar

 • Kava Family

Kava 37 je ime hvarskog lokala Kava Familyja koja se nalazi na adresi Kroz Burak 37. Iz obitelji Kava još su nam prošle godine otkrili da planiraju još jednu lokaciju, Kava 4, a nedavno smo doznali da će se ona nalaziti na Visu! Prišapnuli su nam da se otvorenje očekuje do kraja svibnja ove godine – samo ćemo dodati da jedva čekamo!

 • Melting Spot

Ovaj preslatki coffee shop svoja vrata otvorio je 2021., a mnogima je možda prošao ispod radara. Nalazi se u Starom Gradu, jednoj od najpopularnijih turističkih lokacija na otoku. Također, uspješan koncept i ponudu preslikali su u još jedan grad – možete ih pronaći i u Jelsi.

Osim specialty kave iz pržionice kave kava.family, nude i fine kroasane i peciva iz Kroštule te Crobucha Kombucha cijeđene i prirodne sokove.

Rovinj

 • Augusto Coffee Shop

Rovinjski Augusto Coffee Shop je presladak malen lokal, sa neodoljivom terasom na kojoj je ispijanje kave među kamenim zidovima i malim biljčicama pravi doživljaj. Pronaći ćete ga u ulici Ricarda Daveggia 7, na par minuta šetnje od centra Rovinja.

 • Mediterraneo Bar

Vjerojatno nema ljepšeg mjesta za popiti šalicu fine kave od rovinjskog Maditerraneo bara. Na njihovoj ste terasi doslovno na nekoliko centimetara od mora, a kava je uvijek odlična.

Dubrovnik

 • Cogito Coffee Shop

Popis smo započeli, a i završavamo ga s Cogitom. Dubrovački Cogito Coffee Shop u Starom gradu već je otvoren za sezonu i iščekuje goste!


Foto: Sanja Jagatić, Marko Paradžik, Ana Bodrožić, Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori