Skincare rutina mora biti jednostavna pa smo za svaki tip kože našli 4 ključna proizvoda
Skincare rutina mora biti jednostavna pa smo za svaki tip kože našli 4 ključna proizvoda

Skincare rutina mora biti jednostavna pa smo za svaki tip kože našli 4 ključna proizvoda

U potrazi za jednostavnom, a učinkovitom rutinom za njegu kože, u današnje vrijeme lako je pogubiti se u masi proizvoda i koraka. Srećom, mnogi su odahnuli s povratkom minimalističkog pristupa u njezi kože – takozvanog skinimalizma. Ovaj se pristup fokusira na jednostavnost i koncept manje je više.

Minimalizam u njezi kože naglašava povratak osnovama – korištenje manjeg broja proizvoda sa sastojcima koji podupiru prirodnu ravnotežu kože. Osim uštede, ovime umanjujemo osjetljivost kože i održiviji smo spram okoliša. Skinimalistička rutina uključuje dobar čistač, hidrataciju i zaštitu od sunca, te po potrebi serum za ciljani tretman. Za dodatnu jednostavnost, preporučuju se multifunkcionalni proizvodi, najčešće u vidu hidratantne kreme koja sadrži i SPF.

Simple paketi

Simple paketi za tri tipa kože

Kako bi promovirao ovaj pristup, Simple je uz podršku poznatih hrvatskih skinfluencerica lansirao limitirano izdanje paketa Sve što tvojoj koži treba. Tako je Skinlosophy sastavila paket za suhu kožu, Miss recenzija za masnu, a Maja Galba za mješovitu kožu. Svaki se paket sastoji od odgovarajuće varijante popularne Simple micelarne vode, gela za čišćenje, seruma i kreme. Za učinkovitu njegu lica, nije potrebno puno, zapravo je vrlo „simple“, kažu influencerice i potpisnice paketa.

Paket za mješovitu kožu

Maja Galba je za mješovitu kožu odabrala Simple klasike, Kind to Skin micelarnu vodu koja učinkovito skida i najtežu šminku, a ne ostavlja osjećaje peckanja i zatezanja. U njezinom je paketu zatim Kind to Skin gel bez sapuna koji ne isušuje kožu, za dodatno dubinsko čišćenje. Tu je i lagana Kind to Skin Vital Vitamin krema s SPF-om 15. Za povremeno nanošenje tu je i Booster serum s vitaminima C, E i F koji smanjuje pojavu hiperpigmentacije, ujednačava ten, jača barijeru kože i usporava degradaciju kolagena.

Simple paketi
@majagalba

Paket za masnu kožu

Za masnu kožu Miss recenzija je odabrala Simple Kind to Skin Hydrating Cleansing Oil ulje za čišćenje koje čisti i hidratizira, a da pritom ne ostavlja masni trag. Za dodatno čišćenje u njezinom je paketu Simple Daily Skin Detox Purifying gel za čišćenje koji uklanja višak sebuma. Za ciljani tretman tu je Booster serum s Vitaminom B3 (niacinamid), koji, među ostalim, smanjuje proširene pore i regulira proizvodnju sebuma. U ovom je paketu i Water Boost krema, jer, kaže Miss recenzija, čak i masna koža može dehidrirati.

Simple paketi
@miss.recenzija

Paket za suhu kožu

Za suhu kožu Skinlosophy.hr je odabrala sve iz Simple Water Boost linije – od micelarne vode, gela za čišćenje do hidratantne kreme. Dok je za ciljanju njegu odabrala popularni Booster serum s hijaluronskom kiselinom i vitaminom B5.

Simple paketi
@skinlosophy.hr

Kako do paketa

Simple paketi nisu u slobodnoj prodaji, ali ih možete osvojiti do 10. lipnja ako pratite @simplehrvatska na Instagramu.

„Pokaži nježnost prema svojoj koži, ali ne zaboravi ju pokazati i prema sebi“, kaže Skinlosophy.hr. Na tom tragu treba istaknuti da će svaka rutina bolje funkcionirati ako za svoju kožu brinete iznutra – pijete dovoljno tekućine, dovoljno spavate, trudite se balansirano hraniti i naučite se odnositi prema stresu.

Simple paketi
Simple paketi

Foto: PR

Učitati još
Zatvori