U Trogiru je otvoren Chi Coffee, prvi specialty coffee cart u Hrvatskoj
U Trogiru je otvoren Chi Coffee, prvi specialty coffee cart u Hrvatskoj

U Trogiru je otvoren Chi Coffee, prvi
specialty coffee cart u Hrvatskoj

Svjedoci smo sve veće popularnosti specialty kave u svijetu, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Uz sve veći broj izvrsnih specialty coffee lokala, uzbuđeno ćemo tvrditi – uvijek ima mjesta za njih još! Poseban pristup pripremi omiljenog nam napitka tamo je u rukama profesionalnih i entuzijastičnih barista, a okusi kave ne mogu se mjeriti s onima u drugim kafićima. Specialty scena u Hrvatskoj raste, sve je veći broj zaljubljenika u dobar espresso, macchiato, cortado ili kakvu ledenu kavu. Osim samih kava, zanimljiva je i igra s napicima koji uključuju kavu.

Ovih se dana u centru Trogira otvorio Chi Coffee, prvi specialty coffee cart u Hrvatskoj, a mi smo od vlasnika saznale što nas sve kod njih očekuje!

Chi Coffee – Prvi Coffee cart u Hrvatskoj

Ukoliko se ovog ljeta nađete u blizini Trogira, nezaobilazna postaja koja će vam napuniti baterije dobrom kavom i dobrom atmosferom zove se Chi Coffee. Za vrhunsku specialty kavu zaslužna je ekipa iz  Cogito Coffee Roasters, dok u Chi Coffee-ju osim kave možete uživati i u drugim osvježavajućim napicima poput ledenih čajeva, piva, affogatu i koktelima na bazi kave!

U nastavku donosimo razgovor s Josipom Mijatovićem, koji nam je otkrio nešto više o novom coffee cartu!

  • Tko stoji iza Chi Coffee-ja? Kako ste došli na ovu ideju i što zapravo možemo očekivati?

Iza Chi Coffee-ja stoji Josip Mijatovic, ili El Chandrito, glazbenik i zaljubljenik u kavu.

Specialty kavu sam prvi put probao kada sam živio u Americi, a došao sam na ideju za coffee cart kad sam ga jednom prilikom vidio na festivalu i bio inspiriran street food scenom u Californiji. Želimo ponuditi ljudima dobru single origin kavu i zanimljive nove recepte koje još nisu probali. I naravno – to sve uz dobru glazbu.

  • Gdje je Chi Coffee lociran? Hoće li uvijek biti na istom mjestu ili će se cart “pomicati”?

Trenutno smo locirani u centru Trogira kod Kule Kamerlengo, a plan nam je ljeti biti u Dalmaciji a zimi se seliti u Zagreb, dakle putujući smo. 🙂

Chi Coffee
  • Odakle ideja za ime Chi?

Chi je životna energija, kratko je jednostavno i zvučno; i ljudi koji kušaju naše napitke će zasigurno otići s povećanom energijom. Umjesto akupunkture dođeš nam na kavu 🙂

  • Što će sve biti u ponudi?

U ponudi će biti zanimljivi Nitro infused napitci – domaći ledeni nitro čaj i nitro cold brew. Zatim, razni recepti s kavom kao što su espresso tonic, espresso martini koktel, affogato s homemade sladoledom, craft pivo i još neke poslastice!

Foto: Chi Coffee

Učitati još
Zatvori