Lončić Pottery Studio izrađuje keramiku koja je spoj tradicije i minimalizma
Lončić Pottery Studio izrađuje keramiku koja je spoj tradicije i minimalizma

Lončić Pottery Studio izrađuje keramiku koja
je spoj tradicije i minimalizma

Lončić Pottery Studio iz Slovenije u vlasništvu je umjetnika Vida Polončića, kako kaže, živahnog djeteta koje je odmalena gajilo osjećaj prema kreativnom izražavanju. Danas je rezultat toga funkcionalna keramika, ali i razne radionice kojima nastoji dalje širiti svoje znanje.

Umjetnost i zanat

Stvaranje keramičkih predmeta zahtjeva duboko razumijevanje tehničkih aspekata ove umjetnosti: poznavanje različitih tipova gline, procesa sušenja, dekoriranja, glaziranja i pečenja, a važne su i vještine u oblikovanju. Vid je u tinejdžerskim godinama upravo te vještine krenuo učiti od oca. Rezultat je predivna keramika koja obara s nogu.

Suvremena keramika u tradicionalnim formama

Danas keramika nije ograničena na tradicionalne forme i tehnike. Suvremeni umjetnici često eksperimentiraju s materijalima, formama i stilovima kako bi stvorili inovativna djela. Osim toga, keramika se sve više koristi u funkcionalnom dizajnu, kao što su keramičko posuđe, stolarija, razni ukrasi za uređenje interijera i slično… Upravo keramiku ovog studija možemo vidjeti u različitim ulogama i ne možemo se odlučiti koje joj bolje stoje.

Učitati još
Zatvori