Ovaj Instagram profil spaja interijer i film. Zbog njega ćete odmah poželjeti renovirati stan
Ovaj Instagram profil spaja interijer i film. Zbog njega ćete odmah poželjeti renovirati stan

Ovaj Instagram profil spaja interijer i film. Zbog njega ćete odmah poželjeti renovirati stan

Volimo kad film spoji umjetnost i dizajn te kada scenografija dolazi do izražaja. U filmu nekad vidimo interijer koji nas obori s nogu. Sada smo otkrile i Instagram profil posvećen upravo tome. Pod korisničkim imenom @interiorandfilm krije se bogat i pažljivo uređen katalog filmske scenografije te kadrova koji se ističu upravo svojim interijerskim aspektima. Ovaj profil slavi interijer u filmu.

Kada kažemo pažljivo uređen, onda to zaista i mislimo. Skrolanjem kroz njihov feed možete primijetiti da su fotografije brižno posložene u skladu s bojama i tonovima. Stoga, tako postoje sekcije plavih, žutih i ružičastih scenografija. Zato, ako vam je potrebna inspiracija za uređenje specifične prostorije u domu koja sadrži neku od ovih boja kao dominantnu, sada znate gdje je možete potražiti.

Dizajn seta na filmu nešto je što pruža vjerodostojnost narativu. Ako je uspješno odrađen, mnoge njegove elemente zapravo nećemo ni primijetiti tijekom gledanja. Upravo zato, ovakvi profili daju nam mogućnost da s posebnom pažnjom analiziramo ove aspekte filmskog kadra. Tako možemo uočiti pojedine detalje koji su nam promaknuli dok smo pratili događanja u sceni.

Ne samo to, nego smo zahvaljujući ovom Instagram profilu otkrili mnoga filmska ostvarenja koja nam prethodno nisu bila poznata, a koja su nas privukla upravo vizualnim i dizajnerskim rješenjima. Posebno kada je riječ o filmovima starijeg datuma, autentična scenografija omogućava da doživimo epohu u kojima su nastali i pronađemo primjere u interijeru koje bismo rado implementirali u vlastiti dom za dozu retro atmosfere.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori