Handearth Pottery studio otvorio je svoja vrata i odmah smo ga posjetili
Handearth Pottery studio otvorio je svoja vrata i odmah smo ga posjetili

Handearth Pottery studio otvorio je svoja
vrata i odmah smo ga posjetili

Često pišemo o raznim brendovima i studijima keramike, a nedavno nam je jedan posebno zapeo za oko. Riječ je o brendu Handearth Pottery. Minimalizam i jednostavnost, neopterećenost savršenstvom već potpuno suprotno – veličanje prirodnosti materijala i njegovog finalnog produkta – sve to karakteristike su ove zanimljive keramike. O brendu smo već pisali ove zime kada smo upravo ove predmete poželjeli za naše cosy trenutke. Kako su iz kućnog ateljea preselili u novi studio odmah smo se zaputili u posjet i zaključili da će ovo definitivno biti mjesto na koje ćemo često i rado svraćati. 

Priča o Handearth Pottery brendu

Ova priča počela je iz jednog burnouta. Viktorija je iz želje i potrebe da stresnu poslovnu svakodnevicu ublaži hobijem, počela izrađivati keramiku. Oduvijek je voljela umjetnost i sve što je s njome povezano, ali keramika je tu uvijek nekako stajala s najupornija “dva prsta u zraku”. Krenula je na tečajeve, radionice, edukacije – ukratko u proces učenja i uživanja. Za sebe kaže da je osoba koja voli uređivati prostore, kuhati, otkrivati nove hobije i na kraju, putovati a, s obzirom na to da nikada nije na miru sve to je moralo rezultirati proizvodnjom i dizajniranjem vlastitih uporabnih predmeta od gline što traje zadnje tri godine. 

Novi studio uredila je sama, a nalazi se na divnoj lokaciji među zgradama u ulici grada Mainza. Viktorijina super vibra, predivna keramika i pokoji znatiželjan susjed koji nam je upao na snimanje zaslužni su bili za dobru atmosferu i super druženje. Upoznajte Viktoriju i njezinu keramiku.

  • Od kud crpiš inspiraciju?

Najviše vjerojatno iz ljubavi prema kuhanju i prema lijepom dizajnu, prema stvaranju estetike koja ostaje iza mene a nekoga će usrećiti.

  • Tvoj studio dobio je i fizički studio, kako je došlo do toga?

Moj je prvi kućni studio postao premali te kako sam htjela kupiti i još jednu veću peć bila sam primorana potražiti adekvatniji prostor i evo na kraju preko dragih ljudi nakon dugog vremena traženja sam ga i pronašla.

  • Hoće li tvoj studio funkcionirati kao studio, atelje ili prostor za radionice ili sve zajedno? 

Primarno je to studio za proizvodnju, zatim showroom i mjesto na kojem će se okupljati zaljubljenici u keramiku a i u ostale handmade proizvode. Dosta toga je u planu čim se oslobodi vrijeme kojeg naravno ima najmanje u danu. Iz istog razloga za sad nažalost nemam radionice sto nije nužno da ih neće biti u budućnosti.

  • Što je tebi najzanimljivije u bavljenju keramikom? 

Zapravo činjenica da možemo sve što poželimo. Ja sam htjela naučiti raditi s glinom kako bi se upustila u nešto kreativnije od onog što je bio moj primarni posao godinama. Na kraju ne znam da li je glina našla mene ili ja nju ali od ideje do finalnog proizvoda put je pun teškog rada, jake volje, učenja, ispravka pogrešaka i zatim sreće. Od organskog materijala koji je posvuda oko nas moguće je napraviti proizvod koji ostaje i koji može isto tako nekoga usrećiti.

  • Kako izgleda tvoj kreativni proces? 

S obzirom na to da najčešće radim po narudžbama, prvo nakon upita odrađujem ponudu, zatim dogovor oko dizajna, gline, glazure pa slijedi nabavka svega navedenog i tek onda izrada predmeta, sušenje i pečenje. Inače, najdraže mi je sjesti na kolo i zavrtjeti glinu pa što ispadne.

  • Jesi li kampanjac ili sve stižeš na vrijeme?

Bojim se da je nemoguće biti kampanjac ako se radi po narudžbi što je slučaj kod mene. Potrebno je napraviti plan te ga ispoštovati s obzirom na to da postoji rok isporuke. Sama sve radim i svoj sam šef a samim tim i sebi najveći kritičar pa je ponekad teško stizati sve na vrijeme ali trudim se.

  • Koji su ti planovi za ljeto? Hoće li biti radno ili?

Za sad je radno dok sve ne isporučim iako imam u planu napraviti i summer sale u studiju te nakon toga pobjeći na barem kratko putovanje kako bih napunila baterije i dobila novu inspiraciju za dalje.

Učitati još
Zatvori