Ove analogne retro fotografije ljeta točno su ono što trebamo ovih dana
Ove analogne retro fotografije ljeta točno su ono što trebamo ovih dana

Ove analogne retro fotografije ljeta točno
su ono što trebamo ovih dana

Jedan od posebnih Instagram profila na koji svraćamo često je i kieranography. Pastelni tonovi fotografija snimljenih na film, vraćaju nas u neka davna pomalo zaboravljena retro ljeta. Kroz putovanja svijetom koji ostaje zabilježen njegovim objektivom imamo osjećaj kao da smo i sami otputovali bez da smo se previše pomaknuli.

Fotografije u ljetnom vibeu

Fotografija je jedna od najposebnijih umjetnosti. Zaustavlja djelić vremena i ostaje nam kao podsjetnik na ono što je već iduće sekunde povijest. Traženje priča, njihova interpretacija i emocije koje fotografije izazovu sastavni su dio procesa stvaranja. Danas se, zbog unaprijeđene tehnike fotografijom može baviti svatko. Svatko tko se ne boji okušati i pokušati. Tako se sve više ljudi okreće analognoj fotografiji. Nekad jedina, danas pomalo trendi, posebna je zbog nekoliko razloga. Prvi je to neznanje i nemogućnost provjere. Vaš konačan rezultat znat ćete tek pri razvijanju filma.

Film, film i film

Film sadrži 24 ili 36 slika tako da mogućnosti za okidanje nisu beskonačne. Na vama je da procijenite. Nije ni jeftino pa se fotografije snimljene na ovaj način ipak malo više cijene. Treba vam samo stara kamera, kratki vodič i krenite u akciju. Možda vas inspirira ovaj Instagram profili na kojeg često svraćamo ovih dana jer nam ima baš taj retro ljetni vibe kojem ne možemo odoljeti.

Učitati još
Zatvori