Tri najbolja svjetska filma na 13. Human Rights Film festivalu

Tri najbolja svjetska filma na 13.
Human Rights Film festivalu

Sutra počinje jedan od značajnijih filmskih festivala u Hrvatskoj – 13. Human Rights Film Festival. Filmski je to festival o ljudskim pravima, projekt dviju istaknutih organizacija nezavisne kuture – Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture URK, pokrenut 2002. godine s ciljem unapređenja vidljivosti raznih tema s područja ljudskih prava u mediju filma.

Scena iz filma '1001 noć'

Scena iz filma ‘1001 noć’

Human Rights Film Festival potvrdio je kako se na njegovim projekcijama mogu vidjeti najbolji, ali i najnoviji angažirani i autorski filmovi. 168 kritičara iz cijelog svijeta za filmski magazin Sight & Sound odabrali su 20 najboljih filmova proizvedenih u ovoj godini, a među njima su se našla čak tri naslova iz ovogodišnjeg festivalskog programa: ‘1001 noć’, ‘Groblje raskoši’ i ‘No Home Movie’.

Od prvog, revijalnog izdanja u klupskim prostorima kluba MaMa i Močvare, HRFF je prešavši na veliko platno kontinuirano gradio profil festivala filmske kvalitete, jednako ostajući prepoznatljiv po svojim programima koji promoviraju otvorenost, multikulturalnost, toleranciju, slobodu izbora.

Ove godine donosi veliki i bogat program u čak dva grada – Rijeci i Zagrebu, a festival otvara film ‘Sirijska ljubavna priča’ koji obrađuje trenutno iznimno aktualnu temu.

Istaknuti filmovi festivala su: ‘1001 noć’, ‘Klub’, ‘Braća’, ‘Biserno Dugme’ i ‘Groblje raskoši’, a detaljan program projekcija po lokacijama možete saznati na humanrightsfestival.org.

Učitati još
Zatvori