KVART festival u Varaždinu na novoj lokaciji uz fora izložbu i super koncerte
KVART festival u Varaždinu na novoj lokaciji uz fora izložbu i super koncerte

KVART festival u Varaždinu na novoj lokaciji
uz fora izložbu i super koncerte

Veza koja i nije toliko tajna. Dapače, itekako je javna, a to je ona između Varaždinaca i Varteksa. Nije odveć pretjerano napisati da upravo ta tvornica zauzima posebno mjesto u srcima Varaždinaca jer je Varteks postao svojevrsnim simbolom njihova grada. Znaju to i mladi koji su se, ne tako davno, vratili sa studija i poslova natrag u Varaždin i odlučili kod kuće graditi nešto novo za sebe i buduće generacije.

Skupina mladih predvođena Ninom Preložnjakom, Viktorom Ožegom, Jelenom Brcković, Leom Labaš i Antonijem Mohenskim (P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin) prije šest godina krenula je u organizaciju glazbenog festivala KVART koji nije još jedan glazbeni festival u nizu. I sami društveno angažirani (kroz rad s mladima i puno šire), odlučili su pokrenuti festival koji prati (glazbene) trendove, ali i u koji će kroz različite suradnje, panele, radionice uključiti i zajednicu.

kvart-festival6

KVART festival bit će održan od 6. do 8. lipnja. Dakle, za manje od mjesec dana Varteks otvara svoja vrata za posjetitelje mladog glazbenog festivala u Varaždinu, ali i za glazbene predstavnike nove trap/hip-hop generacije Grše i Buntai, te riječki bend Jonathan i pop-dance ikonu Idu Prester s Lollobrigidom, uz još mnogo drugih autorskih bendova i izvođača iz Hrvatske i regije. Na festivalskoj livadi bit će organiziran i silent disco party, karaoke, afteri, ali i ozbiljniji dio programa kao što je suradnja s Europskim parlamentom u Hrvatskoj na kampanji Iskoristi svoj glas za koju su posebno restaurirali legendarni K67 kiosk, zatim konferencija s kandidatima i kandidatkinjama za Europski parlament, te panel na temu žena u glazbenoj industriji.

kvart-festival7

Vjerovali ili ne, Varteks je važan i mlađim generacijama. I njihove živote definirao je taj tekstilni div jer su i njihove bake i djedovi, roditelji, prijatelji i poznanici radili ili su još uvijek tamo zaposleni. Pa i oni sami su nosili prve Levisice, prva dobra odijela i kvalitetne kapute zahvaljujući Varteksu, a neki od njih žive u stanovima koji su izgrađeni za radnike Varteksa. “Važno nam je da se priča o Varteksu nastavi, kako zbog ostavštine prošlih generacija, tako i zbog budućih koje grade i koje će tek graditi grad”, zaključuju organizatori KVART-a.

kvart-festival4
kvart-festival3
kvart-festival1

U prodaji su festivalske ulaznice online na www.core-event.co ili fizičke u Tisak Media trgovinama, Dirty Old Shopu ili knjižari Rockmark. Više informacija o KVART festivalu dostupno je na www.pecetri.com/kvart / IG, FB @pecetri / TikTok @pecetrip4

Foto: KVART

Učitati još
Zatvori