Steal Like an Artist: Knjiga koja će vam pomoći da otključate svoju kreativnost
Steal Like an Artist: Knjiga koja će vam pomoći da otključate svoju kreativnost

Steal Like an Artist: Knjiga koja će vam pomoći da otključate svoju kreativnost

Mnogima je novogodišnja odluka bila usmjerena ka većem otvaranju kreativnosti. To možemo ostvariti upisivanjem raznih tečajeva, kao što je primjerice tečaj crtanja ili pak samostalnim svakodnevnim vježbama. Ako radite u bilo kakvoj kreativnoj industriji svaki savjet je zlata vrijedan pa smo s vama odlučili podijeliti oduševljenje knjigom koja je godinama naš vjerni partner kada “zašteka” inspiracija. Potražite knjigu Steal Like an Artist i otključajte neke nove postavke u vašem kreativnom djelovanju.

Steal Like an Artist

“Steal Like an Artist” je knjiga autora Austina Kleona, objavljena 2012. godine. Knjiga se fokusira na kreativnost, umjetnost i proces stvaranja. Austin Kleon je pisac i umjetnik koji je popularizirao koncept “Steal Like an Artist” koji promiče ideju da je kreativnost često rezultat kombiniranja i nadogradnje postojećih ideja. Upravo je ova knjiga postala almanah brojnim kreativcima i umjetnicima, ali i onima koji tek kreću u ovaj svijet.

Ključne točke za buđenje vaše kreativnosti

Knjiga obrađuje nekoliko glavnih tema, jednostavno napisanih, a koje svakome od nas mogu pomoći u razvijanju vlastite kreativnosti. Nećemo vam otkriti sve što piše u knjizi, ali analizirali smo ključne točke koje su se nama pokazale uspješnima.

“Ukradi” od drugih

Autor potiče čitatelje da budu otvoreni prema inspiraciji iz okoline. Nije riječ o doslovnom krađi, već o tome da proučavate, analizirate i nadograđujete na idejama drugih kako biste stvarali nešto novo i jedinstveno.

Inspiracija je posvuda

Kleon naglašava važnost otvorenosti prema različitim izvorima inspiracije. Ideje mogu doći iz različitih područja života, umjetnosti, književnosti, znanosti i svakodnevnog iskustva. Samo dobro otvorite oči.

Razvijajte vlastiti kreativni izraz

Autor potiče čitatelje da pronađu vlastiti kreativni izraz i glas. To uključuje istraživanje vlastitih interesa, iskustava i razvijanje autentičnog stila. Autentičnost je ono što nikad ne izlazi iz mode.

Radite ono što volite

Važno je baviti se onim što volite ili barem pronaći strast u svom radu. To može doprinijeti većoj kreativnosti i izdržljivosti u procesu stvaranja. Iako zvuči najzahtjevnije, često vas od prave odluke u kojem smjeru krenuti dijeli vrlo malo.

Važan je kreativni proces

Autor dijeli svoje vlastite perspektive o kreativnom procesu, uključujući izazove, blokade i strategije za prevladavanje prepreka na putu stvaranja.

Osim ove, Austin Kleon napisao je još dvije sjajne knjige Show Your Work!: 10 Ways to Share Your Creativity and Get Discovered i Keep Going: 10 Ways to Stay Creative in Good Times and Bad. Sad više nemate izliku da ne budete kreativni.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori