Jedna od najpoznatijih umjetnica regije dolazi u Zagreb

Jedna od najpoznatijih umjetnica
regije dolazi u Zagreb

Spielraum The Nation Loves it

The Nation Loves it

Zagreb prvi put ugošćuje jednu od najpoznatijih umjetnica ovih prostora, Slovenku Jasminu Cibic, koja je predstavljala Sloveniju na 55. Venecijanskom bijenalu. U Zagrebu će gostovati na tri događaja u ožujku, lipnju i studenome te će se na taj način iz različitih pozicija predstaviti njezina fantastična i kompleksna umjetnička praksa.

Krajem mjeseca, 31.ožujka, umjetnica će gostovati u programu Kino umjetnika Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, kustosica je Branka Benčić, od 2. lipnja do 17. rujna u Zbirci Richter umjetnica će u sklopu projekta Performing the Museum održati samostalnu izložbu, kustosica projekta je Jasna Jakšić, dok će 25. studenog gostovati u projektu Collab u produkciji Aurela Ane Cvitaš.

Tear Down and Rebuilt

Tear Down and Rebuilt

Jasmina Cibic završila je Accademiju di Belle Arti u Veneciji, zatim Goldsmith u Londonu, gdje i danas živi i radi. Ranije ove godine sudjelovala je na uređenju hotela Adriatic, niminiran za nagradu Bernardo Bernardi UHA-e, a kojem je već pisala naša kolumnistica Ana Cvitaš, dok je neki dan osvojila prestižnu International Artist Award u Copenhagenu, na Spring Exhibition u Kunsthall Charlottenborgu!

Jasmina Cibic, Peter Moss

Jasmina Cibic, Peter Moss

Učitati još
Zatvori