Blues rock bend Vintage Trouble dolazi u zagrebački Vintage Industrial Bar – pričali smo s bendom
Blues rock bend Vintage Trouble dolazi u zagrebački Vintage Industrial Bar – pričali smo s bendom

Blues rock bend Vintage Trouble dolazi u zagrebački Vintage Industrial Bar – pričali smo s bendom

Sjajni Vintage Trouble, kalifornijski blues-funk rock bend, objavili su novi album Heavy Hymnal, a predstavit će ga večeras u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Heavy Hymnal već s prvim recenzijama potvrđuje da je Vintage Trouble apsolutno eksplozivan bend, a kako piše Rock And Blues Muse, savršeni miks inovacije i tradicije otvara im velika vrata, dok “sjajan vokal i općenita atmosfera albuma čine da ih ne možete prestati slušati.” American Songwriter hvali Vintage Trouble da je “eksplozivan miks rocka, funka i bluesa koji je pogonsko gorivo “Heavy Hymnal” albuma”, i kaže da je ovo najbolji uradak benda do sada. 

Četvorka iz Los Angelesa osvojila je svjetsku publiku s glazbom ukorijenjenom u klasičnom soulu, bluesu i rocku iz 50-ih i 60-ih, a poznati su po sjajnim nastupima uživo, kao i fuziji retro izričaja s modernim prizvukom. Mediji ih nazivaju nasljednicima rhythm & bluesa, zvuk opisuju kao moderni odgovor na glazbu Otisa Reddinga i kažu da zvuče kao da je James Brown glavni vokalist Led Zeppelina. Stranica Liverate.com Vintage Trouble svrstava u top 10% najboljih live izvođača prema ocjenama kritičara, koji njihove nastupe koji vas preuzmu opisuju kao ambiciozne i nabijene energijom.

Danas dolaze u Zagreb, a mi smo razgovarali s članom benda Richardom Danielsom koji nam je unatoč svim aktivnostima na turneji spremno odgovorio na pitanja. 

vintage-toruble2
  • Kako vam je dosad bilo na europskoj turneji?

Tako zabavno. Uvijek je zadovoljstvo (pa čak i čast) biti u mogućnosti ići na turneju na način na koji smo to radili zadnjih deset godina. Ali kada imate novu ploču za promoviranje, to je samo po sebi posebno. Povežite to s činjenicom da nismo bili puno na turnejama otkad je izbila pandemija, pa smo poput kugle nagomilane energije. Zapaljeni smo za glazbom jer je jako volimo, ali sviranje uživo je najbolji dio da ta glazba oživi. Tako da se nevjerojatno zabavljamo dok smo na putu.

  • Uskoro dolazite u Zagreb, u Vintage Industrial Bar, što ste pripremili za zagrebačku publiku?

Poput uzbuđenja prvog spoja, uvijek smo oduševljeni dolaskom na mjesto na kojem nikada prije nismo bili. Dakle, to samo znači da ćemo donijeti najbolje od sebe. Može biti izazov svirati za novu publiku, ali mi u tome uspijevamo. Vidjeti nova lica, čuti jezike, kušati hranu, posjetiti grad— znamenitosti, upoznati ljude. To je ono što turneju čini tako zabavnom. Zagreb će dobiti najbolje od Vintage Troublea – u to vas možemo uvjeriti.

vintage-trouble1
  • Izdali ste novi singl Shinin’, kako ste zadovoljni dosadašnjim reakcijama?

Reakcije su jako pozitivne. Čini se da se ljudima sviđaju sve pjesme koje smo izdali. Stoga je zabavno dodati ove nove melodije u set i oživjeti ih u atmosferi uživo. Shinin’ nije iznimka. Super zabavno je. Živahno i groovy.

  • Vaši nastupi uživo su odlični, gdje publika najbolje pleše?

Dobro pitanje. Može varirati od turneje do turneje, a svaka zemlja ima svoj stil koji donosi u cjelini. U Njemačkoj je više šaka u zraku, Španjolska ima onu latino seksi atmosferu. Do sada je, istina, Francuska iskočila kao najluđa. Gorjeli su, skakali uokolo, divljali. Nevjerojatan je osjećaj moći utjecati na ljude na takav način. I u Nizozemskoj je uvijek velika publika. Zanima nas kako će zagrebački fanovi osjetiti našu glazbu u svojim tijelima. Ty, naš glavni pjevač, ima način natjerati ljude da se pokrenu. Njegova energija je zarazna. Imamo izreku: “Come dressy, leave messy.”

  • Savršeno spajate blues, soul i rock’n’roll. A tko su vam uzori?

Imamo toliko utjecaja u ovom bendu. Svaki član ima svoju ljubav prema raznim žanrovima. Ali u cjelini, kada smo se prvobitno okupili da formiramo Vintage Trouble, kolektivno smo gravitirali ka kasnim 50-ima, ranim 60-ima, rhythm and bluesu i rock n rollu. Bilo je to tako zanimljivo vrijeme u glazbi. Sirovije jer su se žanrovi još uvijek definirali i spajali. Swing se ispravljao i postajao rock n roll. Umjetnici poput Chucka Berryja, Ikea i Tine Turner, Little Richarda, duša ljudi poput Raya Charlesa, pa čak i vatrenost i zabava Elvisa. Bio je širom otvoren i čudesan na mnogo načina.

  • Ostajete li u Hrvatskoj nakon koncerta ili vam se žuri dalje?

Voljeli bismo da možemo ostati duže i istražiti grad više nego što ćemo moći. Nešto od toga sigurno ćemo uspjeti. Nema šanse da propustimo malo istraživanja, ali nastavljamo tu večer na nastup u Budimpešti sljedeći dan. To je rock n roll cirkus koji je stalno u pokretu. Divlja vožnja. Ali kad se Hrvatska pojavila na rasporedu naše turneje, svi smo bili nasmiješeni. Nama je to egzotično. Radujemo se što ćemo to najbolje iskoristiti.

Ulaznice po cijeni od 23 EUR se mogu pronaći na ulazu u Vintage Industrial Bar, u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na www.eventim.hr.

Foto: PROMO

Učitati još
Zatvori