Gusti sok načelno ne povezujemo s glazbom, no evo zašto se to mijenja
Gusti sok načelno ne povezujemo s glazbom, no evo zašto se to mijenja

Gusti sok načelno ne povezujemo s glazbom,
no evo zašto se to mijenja

Gusti sok draga nam je opcija kada su u pitanju hladni napitci, a ovoga puta otkrivamo vam zašto bi vam mogao postati i draga opcija kada je glazba u pitanju. Riječ je o sastavu kojinam je prošlog prosinca srca zagijao singlom božićnog ugođaja Najljepše doba godine, dok sada, upravo na Journalu, predstavljau novi singl Ti Imaš Ime.

‘Ti Imaš Ime’ je malo drugačija ljubavna rock pjesma za koju mi je inspiracija bila iskustvo prekida veze, a kao i mnogima, trebalo je neko vrijeme oporavka u kojem su me prijatelji pokušavali izvući iz tuge i žalovanja. Cijeli taj period lošeg raspoloženja, krivih poteza i pametnih savjeta pokušao sam pretočiti u glazbu, otkiva Bojan Gatalica.

Gusti sok

Ti Imaš Ime

Bojan, koji je autor glazbe i teksta je naglasio i kako im je drago što imaju mogućnost snimanja i produkcije u vlastitom prostoru, ponajviše zbog toga što hrabrije pristupaju miksanju i ne boje se eksperimentiranja s načinima snimanja i zvukovima. To nam sigurno daje dodatni poticaj da svaki singl zvuči onako kako smo ga stvarno zamislili, bez previše ‘peglanja’ i robovanja normama i standardima, zaključio je Bojan.

A dok slušate novu pjesmu, u nastavku možete otkriti i više detalje o ovom bendu osebujnog imena!

  • Tko se krije iza imena Gusti sok?

Iza imena benda krije se sedmoro glazbenika, okupljenih oko ideje i vizije frontmana Bojana Gatalice da stvori band koji će prkositi žanrovskim normama rokenrola.

Trenutno su to pjevačica Veronika Kovač, gitaristi Bojan Gatalica, Miran Kapelac, Marko Dragičević, Hrvoje Mikuldaš, na klavijaturi i violi Luka Iverac i za bubnjem Renato Palatinuš.

Gusti sok
  • Zašto ste odabrali upravo ovo ime? 

Puno lakše je smisliti glazbu nego ime, barem u našem slučaju. Pretumbavanje raznih ideja rezultiralo je jasnim i prepoznatljivim pojmom koji će ljude asocirati na nešto pozitivno i svakodnevno.

Iako se čini jednostavno i samoobjašnjivo, gusti sok je ipak gust i sadrži puno okusa i nijansi, baš kako se i mi trudimo oko svakog detalja u pjesmama. Želimo da naša glazba sadrži više slojeva, nego što se primijeti na prvo slušanje.

Gusti sok
  • Onima koji se prvi puta susreću s vašim zvukom, kako biste opisali svoj glazbeni izričaj?

Sigurno je to najlakše opisati kao rock izričaj. Za nas je rock glazba jako širok pojam. Kada pjesma nastaje i dobije svoju temu, prepustimo se i pokušamo stvoriti njen mali svijet. Ponekad je to više r’n’b ili jazzy atmosfera, a ponekad je potrebno stvoriti buku da pjesma oživi. Naš zvuk stoga ovisi o tome kako mi doživljavamo pjesmu na kojoj radimo. 

Gusti sok
  • Što biste voljeli na glazbenom polju ostvariti u bližoj budućnosti?

Ono što želimo ostvariti, kroz konkretan i ozbiljan rad, je stvaranje glazbe koja će biti zanimljiva nama, a nadamo se i širem krugu slušatelja. Trenutno smo zaokupljeni radom na singlovima i vjerujemo da će naše pjesme oplemeniti glazbenu scenu.

Foto: Sandro Toth

Učitati još
Zatvori