Tko je Nemo, osebujni švicarski predstavnik koji je Baby Lasagni preoteo prvo mjesto na kladionici?
Tko je Nemo, osebujni švicarski predstavnik koji je Baby Lasagni preoteo prvo mjesto na kladionici?

Tko je Nemo, osebujni švicarski predstavnik koji je Baby Lasagni preoteo prvo mjesto na kladionici?

Eurosong nam je sve bliže i bliže. Hrvatska ima velike šanse za pobjedu, fanovi obožavaju Baby Lasagninu Rim Tim Tagi Dim te je otpočetka vodio na kladionicama. Međutim, Baby Lasagna više nije na prvom mjestu. S trona ga je skinuo švicarski predstavnik Nemo s pjesmom The Code.

Tko je Nemo?

Nemo Mettler je 24-godišnji reper, pjevač i multiinstrumentalist iz Švicarske koju će s pjesmom The Code predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. Nastupao je od malih nogu u mjuziklima, objavio tri EP-ja te se čak natjecao u švicarskom Masked Singeru. Sada je prvi na kladionicama za Eurosong.

Eurosong mu je bio samo daleki san, no sada se ostvario, a Nemo ima i osobnog heroja kada je riječ o ovom najvećem glazbenom natjecanju – Conchitu Wurst, austrijskog predstavnika koji je osvojio Eurosong 2014. s pjesmom Rise Like A Phoenix. Također je veliki fan ABBE, Queena, The Beatlesa i Troya Sivana što se u njegovoj pjesmi i vidi.

Savršena pjesma za Eurosong

Pjesma The Code na YouTubeu ima preko dva milijuna pregleda, na kladionicama ima 18% šanse za pobjedu (2% više od Baby Lasagne), a kada poslušate pjesmu jasno vam je i zašto. Riječ je o savršenoj pjesmi za Eurosong. The Code je energetična pjesma koja govori o otkrivanju samoga sebe, ili kako Nemo to kaže ‘I broke the code‘. Pjesma miješa nekoliko žanrova skupa što znamo da fanovi Eurosonga vole. The Code je prava pop avantura s elementima rapa, ali i opere. I kada slušate pjesmu, u velikim orkestralnim elementima možete čuti utjecaj Queena i ABBE.

Vjerujemo kako će i live nastup pratiti energiju pjesme. Nemo se čini kao neustrašiv performer, a ako je suditi po odjevnim kombinacijama u spotu, kreative neće nedostajati.

Iako smo predviđali kako će Baby Lasagni najveća konkurencija biti nizozemski predstavnik Joost, zbog sličnosti pjesme i zabavnog nastupa, izgleda kako je svima najveća konkurencija upravo Nemo. Je li ovo novi pobjednik Eurosonga, preostaje nam vidjeti od 7. do 11. svibnja.

Foto: Instagram (@nemothings)

Učitati još
Zatvori