Je li Joost najveća konkurencija Baby Lasagni na ovogodišnjem Eurosongu?
Je li Joost najveća konkurencija Baby Lasagni na ovogodišnjem Eurosongu?

Je li Joost najveća konkurencija Baby
Lasagni na ovogodišnjem Eurosongu?

Najveće europsko glazbeno natjecanje, Eurosong 2024. održat će se od 7. do 11. svibnja u gradu Malmö u Švedskoj. Natjecanje se održava preko 60 godina te je iznjedrilo mnoge zvijezde. Da Eurosong ima legiju svojih vjernih fanova nije strano. Mnogi jedva čekaju da se natjecanje održi, a naravno, tu su i službene kladionice koje predviđaju pobjednika. Trenutno stanje možete pogledati ovdje, a još uvijek prvo mjesto drži naš predstavnik Baby Lasagna i njegova Rim Tim Tagi Dim.

Iza njega su predstavnici Ukrajine, Italije i Švicarske, a na peto mjesto kladionica smjestila se možda i najveća konkurencija našem Lasagni – predstavnik Nizozemske, Joost.

Joost

Tko je Joost?

Joost Klein je 26-godišnji reper i pjevač koji s pjesmom Europapa ove godine na Eurosongu predstavlja Nizozemsku. Svoju karijeru je započeo kao YouTuber gdje je objavljivao skečeve i kratke dokumentarce, dok nije objavio svoj prvi EP i odlučio se primarno baviti glazbom. Njegov prvi videospot Bitches ima preko milijun pregleda na YouTubeu, a to je popratio s objavljivanjem mixtapea Scandinavian Boy. A to kako je postao predstavnik Nizozemske na Eurosongu duguje jednoj nizozemskoj radijskoj postaji. Nakon što je prošle godine izrazio želju za nastupanjem na Eurosongu, radio NPO 3FM pokrenuo je peticiju kako bi mu se želja ostvarila.

Njegova pjesma Europapa objavljena je 29. veljače ove godine te na službenom YouTube kanalu Eurosonga broji 10 milijuna pregleda. To je čini najgledanijom pjesmom ovogodišnjeg natjecanja što Joostu uvelike povećava šanse. A zašto mislimo da je upravo Joost najveća konkurencija Baby Lasagni?

Slična priča

Baš kao i Rim Tim Tagi Dim, i Joostova Europapa ima sličnu priču iza svojih stihova. Pjesma govori o siročetu koji putuje Europom i pokušava se pronaći. Tako Joost u pjesmi posjećuje Francusku, Njemačku, Beč i Poljsku dok u refrenu pozdravlja sa stihovima ‘Dobro došli u Europu‘. Sam Joost je za pjesmu rekao: Europapa je o siročetu koji putuje Europom i pokušava ispričati svoju priču. Prvo ga nitko ne prepoznaje, ali on nastavlja iskorištavati svaku priliku kako bi se istaknuo u svijetu. Pjevač je dodao kako je Europapa posvećena njegovom ocu koji mu je usadio širok pogled na svijet. Naime, Joost je izgubio oba roditelja u jako mladoj dobi zbog čega pjesma ima i emotivnu konotaciju.

Ako ste slušali Baby Lasagninu pjesmu znate da i on u njoj traži bolju budućnost i odlazi sa sela u neki drugi svijet. Obje pjesme su tako naizgled vesele pjesme plesnog beata, no iza toga skrivaju ozbiljniju poruku. I Joost i Baby Lasagna također imaju osebujan stil, a ne sumnjamo kako će i u Švedskoj obojica imati energetične nastupe.

Obje pjesme su na našoj redakcijskoj playlisti i predviđamo kako će obojica daleko dogurati, no ipak navijamo za našeg Baby Lasagnu, a ako je suditi po kladionicama, i ostatak Europe. Naš intervju s glazbenikom možete pročitati ovdje, a pričali smo i sa srpskom predstavnicom Teyom Dorom.

Foto: Profimedia, Instagram (@joostklein)

Učitati još
Zatvori