Nela predstavlja novi singl Nepokoriva koji je njezin najjači autorski rad dosad
Nela predstavlja novi singl Nepokoriva koji je njezin najjači autorski rad dosad

Nela predstavlja novi singl Nepokoriva koji je njezin najjači autorski rad dosad

I dok je Sto godina vozila na osjećaj tuge i razočaranosti, a sjajna Nebo gori na predosjećaj, Nela Đinđić predstavila je novu pjesmu. Inspiraciju je povukla iz usamljenosti i neizvjesnosti. Nelin novi svježi singl, vjerojatno je najjači autorski rad dosad. Riječ je o pjesmi Nepokoriva.

Nela Đinđić

Moderan emotivan dnevnik

Ako se glavna tema Nepokorive učini poznatom to je zato što je nastala na melodiji koju pjevaju prateći vokali u Nebo gori. Ideja je došla slučajno. Pokazuje podsvjesnu povezanost nove faze Nelinog autorstva. Kompletan drugi album, koji će biti realiziran u 2024., tematski će pokrivati sve stadije nesretne ljubavi. Bit će kao moderan emotivan dnevnik.

Nela Đinđić
Nela Đinđić

Još dok sam radila s Mihom na prošlom singlu Nebo Gori, izdvojili smo dio melodije koju smo razmišljali prenijeti i u idući singl. Kada je Nebo gori konačno objavljena – znali smo se zezati kako refren dok pjevam “nebo gori, ja…” zvuči kao da izgovaram nepokoriva. To je prva primijetila i moja koautorica Ivana. I tako je Nepokoriva postala logična nasljednica moje prošle pjesme. Sve složilo baš onako kako je i trebalo, izjavila je Nela.

Nela Đinđić
Nela Đinđić

Plesna i mračna pjesma

Glazbu kao i dosad potpisuje Nela. Tekst Nela i Ivana Belošević, dok su aranžman i produkcija bili u spretnim rukama i ušima Mihovila Šoštarića Lockrooma. Nakon ampiano beata na prošloj pjesmi, Nepokoriva je hrabro krenula u novom smjeru. Plesna i mračna povući će vibe koji su svojevremeno donijeli artisti kao što je dvojac Disclosure, ali čim je preuzme moćan i širok Nelin vokal iste sekunde dobiva prepoznatljiv autorski pečat. Upravo su ta posljednja dva singla pokazala smjer kojeg će se Nela držati na svom sljedećem albumu. Vizualni identitet potpisuje ponovno – Đurđina Samardžić – GG Help.

Nela Đinđić

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma Melodrama, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene. Cijenjena je u glazbenim krugovima, ali i među publikom zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a singlovima Nebo gori i aktualnim Nepokoriva najavila je velike zaokrete u zvuku koji će obilježiti 2024. godinu.

Nelin novi singl Nepokoriva od danas je dostupan na svim streaming servisima.

Foto: Mario Ilić

Učitati još
Zatvori