Miach je izdala svoj prvi album, a u prvoj pjesmi joj se pridružuje Grše
Miach je izdala svoj prvi album, a u prvoj pjesmi joj se pridružuje Grše

Miach je izdala svoj prvi album, a u prvoj
pjesmi joj se pridružuje Grše

Nakon što se široj javnosti predstavila kroz hit-singlove NLO (ft. Hiljson Mandela) i SMS s kojima je osvojila i publiku i radijski eter, zagrebačka glazbenica i autorica Miach objavljuje debitantski studijski album. Naslovljen Insomnia, izdanje donosi potpuno nove autorske pjesme. Među njima je i novopredstavljeni vodeći singl Led. U pjesmi joj se pridružuje jedno od vodećih domaćih rap imena nove generacije – Grše.

Miach

Neustrašiva Miach

Singl Led se posebno izdvaja kao upbeat pop pjesma inspirirana eurodance žanrom. O ovoj suradnji Miach otkriva: Uvijek mi je drago surađivati sa talentiranim glazbenicima kao što je Grše, i još ljepše kada ti je ta osoba prijatelj, tako da je to meni bila još jedna super suradnja. Prateći videospot redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić, a jedna od lokacija snimanja bilo je i klizalište zagrebačkog Velesajma.

Miach

Dobitnica prestižne nagrade Cesarica Hit listopada 2022. za već spomenuti singl NLO, s kojim je provela i impresivnih 50 tjedana na HR Top 40 listi, na svom albumu prvijencu donosi kreativan spoj pop, house i r’n’b žanrova, za koje otkriva da su joj i osobno najdraži. Stvarno sam dala cijelu sebe u izradu ovog albuma i nadam se da će se slušateljima svidjeti, ističe Miach. Glazbenica je ove godine kao priznanje za svoj rad ostvarila i nominaciju za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji Novi izvođač.

Sve poznatija imena surađivala na albumu

Sastavljen od deset autorskih pjesama, album Insomnia nosi prepoznatljiv produkcijski potpis Mihovila Šoštarića Lockrooma. Poznati producent u posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan utjecaj na domaćoj glazbenoj sceni. U kreiranju ovog glazbenog mozaika sudjelovala je i nekolicina dobro poznatih imena nove generacije regionalnih imena. Riječ je o r’n’b izvođačici Jymenik u pjesmi Tume te mladi reperi koji sve više plijene pažnju publike, Baks i Peki u pjesmi Dance. Splitska producentica Ediba dala je svoj doprinos pjesmi Tvoje je, kao i gitarist Jan Jakovljev koji supotpisuje glazbu i tekst na pojedinim pjesmama.

Miach

‘It’ djevojka hrvatske glazbene scene

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Dritu u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izričaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje Između nas, kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival.

Miach

O objavi prvijenca i daljnjim planovima, Miach otkriva: U narednim mjesecima slijedi daljnji rad na novoj muzici, neke suradnje, a bit će i nastupa. No uz objavu albuma, ono zbog čega sam apsolutno najviše uzbuđena je moj prvi ikada solo koncert. On će se na proljeće sljedeće godine održati u Tvornici kulture i tome se stvarno jako veselim.

Album Insomnia je od 21. studenog dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama, u izdanju diskografske kuće yem: https://bfan.link/insomnia-26.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori