Ne možete pratiti njezin tempo: Miach u novom spotu pokazala svoje taekwondo vještine
Ne možete pratiti njezin tempo: Miach u novom spotu pokazala svoje taekwondo vještine

Ne možete pratiti njezin tempo: Miach u novom spotu pokazala svoje taekwondo vještine

Nakon što je publiku i radijski eter osvojila singlom Led s Gršom, zagrebačka glazbenica i autorica Miach s albuma prvijenca predstavlja novi singl s pratećim videospotom. Riječ je o pjesmi Tempo, koja ujedno i otvara njen zamijećeni debitantski album. Singlom i spotom dodatno najavljuje i svoj skorašnji prvi samostalni koncert u Zagrebu, 8. ožujka u Tvornici kulture.

Miach

Miach pokazala svoje teakwondo vještine

Tempo je prva pjesma na mom albumu, ali je nastala zadnja. Htjela sam napraviti mračniju i mističnu pjesmu, u kojoj je beat na prvom mjestu, a zatim da je vokali upotpunjuju. Dok smo producent Lockroom i ja radili na pjesmi, nisam imala velika očekivanja. Čim smo je dovršili, postala mi je najdraža na albumu. Ljudi su do sada već jako pozitivno reagirali na nju i odmah sam znala da upravo za ovu pjesmu želim snimiti i svoj sljedeći videospot, otkriva Miach.

U kreiranju navedenog spota ponovno je sudjelovao uigrani redateljsko-kreativni tim, Luka Matković i Ana Cindrić. Ovom prilikom Miach je u spotu pokazala i svoje taekwondo vještine: Znala sam da moram u ovom spotu iskoristiti to moje znanje i sretna sam što smo uspjeli ostvariti i kadrove u kojima udaram po vreći, i da imamo i plesnu sekvencu s ekipom iz Plesnog studija Transform. Ponosna sam na čitav tim, zaključuje.

Miach

Album Insomnia

Novi singl i videospot dio su albuma Insomnia, objavljenim krajem prošle godine u izdanju diskografske kuće yem. Album donosi deset autorskih pjesama s prepoznatljivim produkcijskim potpisom Mihovila Šoštarića Lockrooma. U kreiranju ovog glazbenog mozaika kao gostujuća imena sudjelovali su i Jymenik, Baks i Peki. Kao vodeći singl s albuma do sada se istaknula pjesma Led ft. Grše, koja je dosegnula visoko drugo mjesto službene liste HR Top 40 najemitiranijih domaćih singlova. U njenoj dosadašnjoj karijeri se do sada ističu i priznanja u obliku nagrada Cesarica i nominacije za nagrade Zlatni Studio, Večernjakova Ruža, Porin i Rock&Off.

Miach

It djevojka nove generacije

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Uz prve zamijećene singlove NLO ft. Hiljson Mandela i SMS koji su ostvarili milijunske brojke streamova i Youtube pregleda, iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje Između nas, kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival. Nedavno je nastupila i kao gošća na Gršinom koncertu u zagrebačkom Domu sportova, kada su zajedno prvi put uživo izveli singlove Led i Fantazija.

Miach

Pred njom je uskoro i nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture, na čiju pozornicu će stati 8. ožujka, a to će joj biti prvi veliki samostalni koncert. Ulaznice su dostupne u prodaji, putem online platforme Core Event i na prodajnim mjestima u Zagrebu. U Drito Baru, Rockmarku i Dirty Old Shopu. Pretprodajna cijena je 8 eura, dok će na dan događanja iznositi 10 eura. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: Prvi solo koncert Miach u Zagrebu!.

Foto: Ana Cindrić

Učitati još
Zatvori