Matija i Lu Dedić ovog će ljeta održati seriju zajedničkih koncerata
Matija i Lu Dedić ovog će ljeta održati seriju zajedničkih koncerata

Matija i Lu Dedić ovog će ljeta održati
seriju zajedničkih koncerata

Proslavljeni pijanist Matija Dedić sredinom ožujka 2023. godine u ZKM-u je održao koncert kojim je obilježio tri značajne obljetnice. U Matijinom slučaju to je 25. godina rada jazz sastava Matija Dedić Trio, 50. godina njegovog života i 100. godina jedne od najvećih hrvatskih skladateljica, Dore Pejačević, kojom je posebno fasciniran.

Posebno iznenađenje te večeri, koje je pijanist vješto skrivao i od najbližih suradnika, bio je nastup njegove kćeri Lu Dedić, koja je uz tatu otpjevala pjesmu Zadnji sati ljeta. U zajedničkom nastupu oca i kćeri imali su priliku uživati i uzvanici prošlogodišnjeg Journal Xmas Dinnera, a sada će tu priliku dobiti i šira javnost.

Lu i Matija Dedić

Naime, Matija i Lu kreću na ljetnu turneju koja uključuje desetak nastupa, a kruna je onaj na Ljetnoj Sceni Amadeo zakazan za 17. kolovoza. Ovaj je datum iznimno simboličan za obitelj Dedić, budući da nas je na isti 2015. godine napustio veliki glazbenik Arsen Dedić.

Lu Dedić, iza koje je nastup na ovogodišnjoj Dori te nominacija za Porin u kategoriji Najboljeg novog izvođača, trenutno marljivo radi na svom prvom albumu. Naš razgovor s mladom glazbenicom čeka vas na linku.

Lu i Matija Dedić

Foto: Sanja Šantak

Učitati još
Zatvori