Mahkey otkrio Osobni karton izbjeglice, životnu priču ispričanu kroz grunge i sevdah
Mahkey otkrio Osobni karton izbjeglice, životnu priču ispričanu kroz grunge i sevdah

Mahkey otkrio Osobni karton izbjeglice, životnu priču ispričanu kroz grunge i sevdah

Mahir Kapetanović Mahkey, jedan je od onih glazbenika koji lako ulazi pod kožu slušatelja. U međuvremenu je sazrijevao i kao autor te uz pomoć producenta Rejhana Okanovića uspješno spojio grunge i sevdah i snimio kantautorski materijal vrijedan naše pozornosti. Ova neobična, no u konačnici dosta magična fuzija glazbenih žanrova našla se na albumu prvijencu Mahkeya koji je nazvao Osobni karton izbjeglice.

Grunge i sevdah

Dizajn albuma je zapravo ovitak samog izbjegličkog kartona. Pjesme su njegova emotivna ispovijest, žudnja za slobodom, vlastitim domom i ljudskim zagrljajem. Ovo je životna priča, vlastita borba, od ljubavi do ovisnosti, ogledalo njegovih 30 godina života i početak jednog novog života. Cijeli materijal je sniman u Orebiću, mjestu koje je Mahkeyu postalo novi dom u izbjegličkim danima. Album je od 6. listopada dostupan na svim streaming servisima i u fizičkom obliku, a objavljen je pod etiketom Croatia Recordsa.

Album Osobni karton izbjeglice otvara aktualni singl Samo nek se sevdah vrati koji nas oduševljava svojom riffoidnošću i žestinom, a ujedno nas emotivno uvodi u cijelu priču albuma. To je najviše vidljivo stihom: Jednog ću dana se zaljubit, a sin će pitat svoju majku – zašto tata kući nije, ili plače il’ se smije?. Na albumu se nalaze i ostali singlovi. Snažna balada Kada ljubav zavija, Na slobodigrunge poslastica Nedodirljiva, te emotivna suradnja s klapom Orebić na pjesmi Povratak domu.

Bez obzira na grunge predznak, sve pjesme na albumu su iznimno pjevne i radio friendly. Pružaju i jednu posebnu emociju tipičnu za sevdah. One već otkrivene su došle do srca publike, a ništa manje se ne očekuje niti od ostatka albuma – Da li znaš (podsjetnik na loše dane), Tramontana, Mi smo sretni, Obala nevera i Neka me Dunav nosi. U svim ovim pjesmama Mahkey pokazuje svu širinu svojeg talenta, smisla za pisanje i vokalne interpretacije.

Brzo ćemo otkriti i kako ovaj materijal zvuči uživo. Mahkey sa svojim pratećim bendom priprema koncertnu promociju albuma koja će biti održana u klubu Sax! u četvrtak, 12. listopada u 20 sati. Ulaz je besplatan. Potrebno je samo preuzeti svoj besplatni primjerak ulaznice kroz sustav Entrio.hr.

Foto: Instagram (@mahkey_official)

Učitati još
Zatvori