Ova knjižnica nije kao druge: Police su visoke 21 metar i sadrže preko 36 tisuća knjiga
Ova knjižnica nije kao druge: Police su visoke 21 metar i sadrže preko 36 tisuća knjiga

Ova knjižnica nije kao druge: Police su visoke 21 metar i sadrže preko 36 tisuća knjiga

Internet ne može doći sebi od pogleda na gigantsku knjižnicu u Južnoj Koreji koja je postala viralna. Riječ je o Starfield knjižnici u Suwonu, samo sat vremena vožnje od glavnog grada Seoula. Dio je kompleksa šoping centra Starfield, a već smo pisali o kul kafiću s gramofonskim pločama koji se nalazi odmah nasuprot. Sada nas je i knjižnica ostavila bez daha.

gigantska knjižnica
gigantska knjižnica

Kada knjižnice postanu turističke atrakcije

Ono što čini Starfield knjižnicu nevjerojatnom je njezina veličina. Proteže se na tri kata, police su visoke 21 metar, a sadrže preko 36 tisuća knjiga, 600 magazina te čak i iPade na kojima možete čitati e-knjige. Bilo tko može doći i sjesti, predahnuti i izgubiti se u moru brojnih knjiga s ostalim knjigoljupcima. U skladu s količinom knjiga, oni i žanrovski rangiraju od humanističkih djela, preko poslovnih knjiga do poezije i proze, a knjižnica ima i cijelu jednu sekciju posvećenu stranim knjigama i poznatim autorima. Nema sumnje da je Starfield knjižnica postala nezaobilazna turistička destinacija za sve koji posjete Južnu Koreju.

gigantska knjižnica

Osim činjenice da je knjižnica gigantska, njezin interijer zaista oduzima dah. Izgleda moderno i šik, a korice knjiga postavljene na visoke police prostor čine vibrantnim, a upotpunjuju ih i šareni planeti koji vise sa stropa. Imate osjećaj kao da ste dio nekakve videoigrice. Vizualno je riječ o jednoj od najfotogeničnijih knjižnica na svijetu. Zato je i hit među mlađim ljudima. Osim što je TikTok zaluđen te mnogi ne vjeruju da je uopće i riječ o pravoj knjižnici, posjetitelji su uglavnom oni u 20-ima i 30-ima.

Uz obilje knjiga, knjižnica također organizira razne evente poput druženja s autorima, čitanja poezije i književnih edukacija.

@visit

Step into the world of imagination with @jerometraveller at StarfieldLibrary, a new cultural landmark in South Korea 📚✨ Explore its innovative design and tranquil atmosphere. South Korea celebrates "Book Day" on March 14th, a holiday dedicated to appreciating the value of books and reading. 📅📚 🎥 @jerometraveller #southkorea #seoul #library

♬ original sound - Visit
@bipi.id

Starfield Library in Starfield Suwon has finally opened on January 26, 2024. This Starfield Library introduces a fantastic space concept on a much larger scale compared to the Starfield COEX Mall in Seoul. Here, buddies can find plenty of books available to read, and the space is equipped with power outlets for visitors to use freely, making it a great place to read and relax. It could be said that this concept is a significant improvement from the Coex Mall branch. Although not everything is open yet, buddies can already enjoy shops and facilities such as restaurants and cafes. You can also access supermarket facilities such as Emart Traders and No Brand. It seems like this will become another landmark in Suwon. Location: 175 Susung-ro, Jangan-gu, Suwon, Gyeonggi Province, StarfieldSuwon. Operational Hours: 10:00-22:00. Credit : b2bang via ig #southkorea #koreatravel #southkoreatrip #korea #koreatravel #koreatrip #explorekorea

♬ Twinkling Lights (Reimagined) - Auni

Foto: Unsplash, TikTok (@bipi.id)

Učitati još
Zatvori