Ovi filmovi slove za najbolje ove godine: 5 naslova koje ovog tjedna gledamo u kinu
Ovi filmovi slove za najbolje ove godine: 5 naslova koje ovog tjedna gledamo u kinu

Ovi filmovi slove za najbolje ove godine: 5 naslova koje ovog tjedna gledamo u kinu

Projekcijom filma Sedmo nebo, komedijom poznate novinarke Jasne Nanut o smiješnoj strani krize srednjih godina, večeras, 6. studenog u 19:30h sati kinu SC počinje 21. Zagreb Film Festival!

Od utorka sve do nedjelje, 12. studenog festivalski programi nastavljaju se u CineStaru Branimirkinu Kinoteka, MSU-uDokukinu KIC te na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba.

U sedam festivalskih dana prikazat će se 115 filmova u nizu programa, a za festivalsku nagradu Zlatna kolica natjecat će se filmovi iz međunarodne dugometražne i kratkometražne konkurencije te nacionalnog kratkometražnog programa Kockice. Među filmovima na programu svoje su mjesto našli i naslovi koji su već uspješno privukli pažnju svjetske javnosti, a neki od njih kotiraju i za naslov filma godine. 

Past Lives

Past Lives

Program ovogodišnjeg ZFF-a donosi nam i naslov koji su mnogi spremno okarakterizirali i kao film godine – Past Lives. Opisivan kao spoj Prije svitanja i Raspoloženi za ljubav, ovaj melankolični romantični prvijenac kanadsko-korejske autorice Celine Song nije prestao oduševljavati publiku i kritiku od svoje premijere na Sundanceu. Osim u dvije projekcije u četvrtak, film je na rasporedu i u nedjelju. Naš osvrt o istom možete pročitati ovdje.

All of us are strangers

All of Us Strangers

Najnoviji film britanskog redatelja Andrewa Haigha All of Us Strangers (Stranci) kritičari su već proglasili remek-djelom i jednim od najboljih filmova godine. Nadrealna drama o scenaristu koji posjećuje rodni grad kako bi pronašao roditelje poginule u prometnoj nesreći reminiscencija je na temu ljubavi i usamljenosti.

Istovremeno ljubavna priča, fantazija, horor, ali i obiteljska drama i gej seksi romansa, All of Us Strangers je suptilna filmska lamentacija u kojoj su iznimne uloge odigrali poznati britanski glumci Andrew Scott i Paul Mescal. Na rasporedu je u četvrtak i subotu, a svi detalji dostupni su ovdje.

Anatomija pada

Anatomie d’une chute

Ovjenčan Zlatnom palmom na ovogodišnjem Cannesu, Anatomie d’une chute (Anatomija pada) mračna je i intrigantna sudska drama s elementima psihološkog trilera, koja je nakon Cannesa pomela i francuske kinoblagajne.

Je li priča o bračnom krahu hvaljena s razlogom moći ćete provjeriti sami na dvije projekcije, koje su zakazane u utorak i subotu, a više detalja o njima dostupno je ovdje.

Priscilla

Priscilla

Nakon Elvisa, stiže nam i Priscilla! Novi projekt redateljice Sofie Coppole temeljen je na memoaru Elvis and Me pjevačeve supruge objavljenom 1985. godine. Intimna priča Priscille Presley o njenom životu s kraljem rock’n’rolla postala je New York Times bestseler i međunarodna senzacija. Glavne uloge dodijeljene su Cailee Spaeny i Jacobu Elordiju.

Za razliku od prethodnih ostvarenja koja tematiziraju Elvisov život, u ovom radnju promatramo prvenstveno iz perspektive njegove supruge. Ne čudi stoga što je mnoge zanima kako će izgledati finalni proizvod. Film je na repertoaru u srijedu i nedjelju, a ulaznice možete nabaviti ovdje.

Strange Way Of Life

 Strange Way of Life

U drugom ostvarenju španjolskog redatelja Pedra Almodóvara na engleskom jeziku, glavne uloge povjerene su Ethanu Hawkeu Pedru Pascalu. Djelomično inspiriran holivudskim ostvarenjem Brokeback Mountain, Strange Way of Life (Čudan način života) nam donosi šerife u pomalo izmijenjenom, romantičnom kontekstu. Kratkometražni film je na rasporedu u utorak i subotu, a sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Foto: PR, IMDb

Učitati još
Zatvori