Je li Jacob Elordi bolji Elvis od Austina Butlera? U Veneciji jučer održana premijera filma Priscilla
Je li Jacob Elordi bolji Elvis od Austina Butlera? U Veneciji jučer održana premijera filma Priscilla

Je li Jacob Elordi bolji Elvis od Austina Butlera? U Veneciji jučer održana premijera filma Priscilla

U ponedjeljak, 5. rujna je na Filmskom festivalu u Veneciji premijerno prikazan novi film Sofie Coppole, Priscilla. To je biografska priča o Priscilli Presley, supruzi Elvisa Presleyja. U Veneciju su stigli glumci Jacob Elordi i Cailee Spaeny, Coppola te sama Priscilla koja je surađivala na filmu. Film je dobio sedmominutnu ovaciju dok je Priscilla pustila suzu i zagrlila Spaeny koja ju je utjelovila na velikom ekranu. Iako se film fokusira na nju, publika u Veneciji na crvenom tepihu skandirala je drugo ime – Jacob.

Priscilla
Priscilla

Austin Butler vs. Jacob Elordi

Prošle godine jedan od najuspješnijih filmova bio je Elvis, ekranizacija pjevačevog života kojeg je utjelovio Austin Butler. Priscilla se ovaj put fokusira na priču iz njezine perspektive, stoga će biti zanimljivo usporediti ta dva filma. Također, ne sumnjamo da će se uspoređivati i glumačke izvedbe dva Elvisa – Butlera i Elordija. Jacoba Elordija se nitko ne može zasititi. Glumac je poznat po ulozi u Euphoriji i Netflixovoj teen trilogiji Kissing Booth, a ovo mu je zasigurno najbitnija uloga dosad. S obzirom na reakcije publike u Veneciji, film se možda fokusira na Priscillu, ali svu pažnju dobiva Elvis. Elordija ćemo i krajem godine gledati u iščekivanom filmu Saltburn.

Austin Butler je, s druge strane, bio odličan u ulozi Elvisa za kojeg je i bio nominiran za Oscara. Imao je velike šanse za pobjedu te su mu mnogi predviđali kipić. Ipak, on je na kraju otišao u ruke Brendana Frasera za ulogu u filmu The Whale. Ne sjećamo se zadnjeg puta kada su neka dva glumca u kratkom razdoblju glumila dva ista lika, stoga ne sumnjamo kako će Priscilla izazvati dosta rasprave. Butler je bio jako uvjerljiv u ulozi Elvisa da nam je teško zamisliti da ga Elordi zasjeni, no ostaje nam samo iščekivati da film dođe u kina da mu damo službeni sud.

Priscilla
Austin Butler kao Elvis
Priscilla
Jacob Elordi kao Elvis

Priscilla 

Novi projekt Sofie Coppole temeljen je na memoaru Elvis and Me pjevačeve supruge objavljenom 1985. godine. Intimna priča Priscille Presley o njenom životu s Elvisom postala je New York Times bestseler i međunarodna senzacija. Knjiga je također otkrila vremensku liniju odnosa para, počevši od toga kako su se upoznali do njihovog razvoda. Film Priscilla bi na velika platna trebao stići krajem godine, a s objavljenim trailerom je već izazvao niz polemika.

priscilla

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori