5 filmova koje obožavamo zbog njihove neobične, a lijepe estetike

5 filmova koje obožavamo zbog njihove
neobične, a lijepe estetike

Ovisno kako smo raspoloženi, biramo i filmove koje ćemo gledati. Nekada nam je najdraže nasmijati se uz dobru komediju, nekada se volimo uplašiti dobrim horor filmom, a nekada jednostavno volimo plakati uz dobru dramu. Mi smo vam za danas pripremili listu filmova koji su nas osvojili svojom estetikom. Vizualno predivni filmovi s dobrom pričom idealni su za movie night.

Her

Predivna priča smještena u distopijsku blisku budućnost u Los Angelesu. Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) je kompleksan duhovan čovjek koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude. Slomljenog srca zaljubi se u umjetnu inteligenciju Samanthu (Scarlett Johansson). Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovima, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

Laurence Anyways

Laurence je priča o snazi, podršci, borbi za sebe i bezuvjetnoj ljubavi. Pisac i učitelj Laurence u sretnoj je vezi sa svojom djevojkom. Međutim za svoj trideseti rođendan odlučuje joj priznati svoje najdublje osjećaje – on je žena zarobljena u tijelu muškarca. Odlučan je u tome da promijeni spol, traži od nje podršku i neće ga spriječiti osuda okoline niti jedna prepreka. Kanadska je to romantična drama iz 2012. koju je režirao Xavier Dolan.

Melancholia

Melancholia je još jedna uspješnica vrhunskog redatelja Larsa von Triera sa sjajnom glumačkom postavom. Predivan film o kraju svijeta, kako je za njega rekao sam redatelj, koji donosi tjeskobu, depresiju i bol u nevjerojatnom filmskom iskustvu. Fantastična Kirsten Dunst osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, upravo za ovu ulogu. Radnja ukratko prati dvije sestre koje pokušavaju popraviti narušene odnose dok zemlji prijeti apokalipsa.

The Great Beauty

Osim fantastičnog vizualnog izraza, ovaj redatelj (Paolo Sorrentino) sjajno pristupa likovima i temama s izvjesnom dozom humora koji zaokružuje priču. U ovom filmu koji prati ostarjelog novinara koji se s gorčinom prisjeća svoje spisateljske mladosti vrti se priča o hedonizmu, novcu, slavi i blještavilu… Jedan sjajan pogled na Rim kakav dosad niste imali.

Blue Is the Warmest Color

Ova francuska ljubavna priča će vas oduševiti svojim vizualnim identitetom. Adelin život se mijenja kada upozna Emmu, mladu ženu s plavom kosom, koja će joj omogućiti da otkrije svoje želje i da se uvjeri da je žena i odrasla osoba. Nasuprot drugih, Adèle raste, traži sebe, gubi sebe, i na kraju se nalazi kroz ljubav i gubitak. Na filmu iz 2013., glavne su snage udružile glumice Léa Seydoux i Adèle Exarchopoulos.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori