Donosimo tužne filmove koje možda još niste gledali, a zbog kojih ćete garantirano pustiti suzu
Donosimo tužne filmove koje možda još niste gledali, a zbog kojih ćete garantirano pustiti suzu

Donosimo tužne filmove koje možda još niste gledali, a zbog kojih ćete garantirano pustiti suzu

Filmovi u nama mogu izazvati svakakve osjećaje. Smijeh, sreću, ljutnju pa čak i stres. No, filmovi imaju i veliku moć dirnuti nas u srce i rasplakati. Moramo priznati kako nekada upalimo neki film baš iz razloga jer nam je potreban dobar crying session. Tužni filmovi su neki i od najboljih koje smo pogledali jer puno je lakše napraviti film koji će biti napet i dramatičan nego onaj koji će rasplakati milijune ljudi. Zato smo danas izdvojili upravo takve. Pogledajte ove filmove i pripremite maramice.

tužni filmovi

The Way We Were

Kultni film iz 1973. s Barbrom Streisand i Robertom Redfordom u glavnim ulogama, The Way We Were često prođe nezamijećeno. Nedvojbeno je da će vas ovaj film ostaviti sa suzama u očima. Romantični The Way We Were prati Katie i Hubbella, par koji ne mogu biti drugačiji. Ona je glasna politička aktivistica koja prkosi pravilima, a on je tipični sportaš i All-American dečko. Hoće li njihova ljubav uspjeti preživjeti i unatoč društvenim razlikama. Tužan film koji pokazuje kako nekad ljubav i prijateljstvo nisu dovoljni u romantičnim vezama. Režirao ga je legendarni Sydney Pollack, a jedan od scenarista je i Francis Ford Coppola.

tužni filmovi

Tell Me Who I Am

Ako tražite film koji će vas apsolutno uništiti i rasplakati, ne gledajte dalje od Netflixovog dokumentarca Tell Me Who I Am. Priča život dvojice blizanaca, Alexa i Marcusa. Kada Alex doživi nesreću u kojoj izgubi pamćenje, vjeruje svom bratu blizancu da će mu reći sve o njihovoj prošlosti. No, uskoro sazna kako ga Marcus štiti od mračne tajne iz njihovog djetinjstva. Teško je ne ostati pogođen ovim dokumentarcem.

tužni filmovi

Celeste and Jesse Forever

Celeste and Jesse Forever je rom com, ali bez klišeja. Prati rastavljeni par koji pokušava održavati svoje prijateljstvo dok oboje izlaze s drugim ljudima. Glavne uloge povjerene su Rashidi Jones i Andyju Sambergu koji filmu donose iskrenu ranjivost. Celeste and Jesse Forever je zaista tužan film zbog kojeg ćete možda i pustiti suzu. Pokazuje svu kompleksnost ljudskih odnosa i za razliku od drugih rom comova, ovaj slavi prekid umjesto ljubavi.

tužni filmovi

Close

Ove godine, jedan od kandidata za Oscara za najbolji međunarodni film bio je belgijski Close. To je predivan film za kojeg ne očekujete da će vas pogoditi toliko. Leo i Remi dva su 13-godišnjaka koji imaju blisko prijateljstvo. Uvijek su skupa, imaju sleepovere i često se druže. U tome ne vide ništa čudno, ali kada kolege u školi krenu insinuirati da između njih ima nešto više, Leu to počne smetati. Ubrzo se njihovo prijateljstvo disruptira i završi s tragičnim posljedicama. Close je film o prijateljstvu i odgovornosti koji će vas dirnuti i rasplakati.

tužni filmovi

Marcel the Shell with Shoes On

Ne sjećamo se kad smo zadnji put pogledali jedan ovako wholesome film kao što je Marcel the Shell with Shoes On. Riječ je o animiranoj dramediji koja je tužna, sretna, emotivna i smiješna. Dokumentarist Dean Fleisher-Camp (ujedno i kreator) u Airbnb-u u kojem živi upozna malu školjkicu s cipelicama, Marcela i o njemu odluči napraviti dokumentarac. Marcel živi sa svojom bakom Connie u tom istom Airbnb-u. Školjkica je preslatka, a cijela priča vas tjera na cijenite život malo više.

tužni filmovi

Attica

Nekad nema ništa tužnije od pravih životnih priča. Attica prati poznati ustanak 1971. u istoimenom zloglasnom američkom zatvoru. Nevjerojatna priča o nasilju i rasizmu kojeg su trpjeli zatvorenici zatvora koji zapravo predstavlja širi politički problem u Americi. Riječ je o ustanku zatvorenika koji su ‘preuzeli vlast’ u zatvoru kako bi zahtijevali reformu zatvorskog sustava. Ono što su tražili bile su osnovna ljudska prava. Attica je brutalan pogled na događaj koji vas ne može ostaviti ravnodušnima.

tužni filmovi

Your Name

Anime film Your Name prati dva tinejdžera, Takija koji živi u Tokiju i Mitsuhu koja živi u malom planinskom mjestu u Japanu. Nikad se nisu upoznali, ali dijele duboku i magičnu vezu kada otkriju kako tijekom noći mijenjaju tijela. Taki postane Mitsuha i obrnuto. Stvari se još više zakompliciraju kada se odluče upoznati uživo. Your Name film je koji zaslužuje puno više pažnje. Ima tužnu priču s plot twistom zbog koje je jedan on najemotivnijih filmova koje smo pogledali u zadnje vrijeme.

tužni filmovi

The Color Purple

Kada se spomene ime Steven Spielberg, većini odmah na pamet padnu filmovi poput Ralja, Indiane Jones ili Jurskog parka. Jedan on najvećih redatelja svih vremena ima raznolike filmove, a kada je riječ o tužnim sigurno bi svi spomenuli Schindlerovu listu. No, mi smo odlučili preporučiti jedan drugi – The Color Purple. Možda jedan od nepoznatijih Spielbergovih filmova, ali i jedan od najboljih. The Color Purple je film iz 1985. godine, a prati Celie (Whoopi Goldberg), crnkinju s Juga Amerike koja pokušava pronaći svoj identitet nakon što je četiri desetljeća trpjela zlostavljanje od strane oca, supruga i drugih. Film će vas duboko dirnuti u srce, a očekuje se i remake krajem ove godine.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori