George Clooney nam za Božić donosi istinitu inspirativnu priču koju jedva čekamo pogledati u kinu
George Clooney nam za Božić donosi istinitu inspirativnu priču koju jedva čekamo pogledati u kinu

George Clooney nam za Božić donosi istinitu inspirativnu priču koju jedva čekamo pogledati u kinu

Ovog Božića u kina nam stiže film Georgea ClooneyjaThe Boys in the Boat. Riječ je o inspirativnoj sportskoj drami temeljenoj na istinitoj priči. Clooney je režirao film koji je svoju premijeru imao ovo ljeto na Filmskom Festivalu u Veneciji, a sada je izašao i prvi službeni trailer. Priča iz filma sigurno će dirnuti mnoge, ali i inspirirati. Evo o čemu je riječ.

The Boys in the Boat

Što možemo očekivati od filma?

The Boys in the Boat je temeljen na bestselling romanu. Priča prati američki veslački tim sa Sveučilišta Washington 1930-ih godina i njihovo nastojanje da osvoje zlato na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine. To je inspirativna istinita priča o skupini underdogsa u vrijeme Velike Depresije u Americi i rađanja nacizma u Njemačkoj. Tim veslača sastavljen je od mladih studenata iz radničkih obitelji koji su se veslanju pridružili većinom jer je to jedini način da ostanu u školi. Veslački tim im nudi besplatan smještaj i plaću. U filmu upoznajemo veslače, a ponajviše od njih Joea Rantza koji je ostavljen kao dijete da se brine sam za sebe.

Njega glumi Callum Turner, a pridružuju mu se mladi i novi glumci. Veslačkoj trenera glumi Joel Edgerton.

The Boys in the Boat
The Boys in the Boat

Simbol otpora

Veslački tim Sveučilišta Washington sastavljen je od underdogsa i početnika, ali njihova nevjerojatna snaga i predanost dovela ih je sve do Olimpijskih igara u Berlinu. Te Olimpijske igre 1936. su jedne od najpoznatijih u povijesti natjecanja jer su ih organizirale nacistička Njemačka na čelu s Adolfom Hitlerom. Drugi svjetski rat još nije počeo, no širenje nacizma jest. Iako su svi upoznati s Jessejem Owensom i njegovim uspjehom u Berlinu unatoč ekstremnom rasizmu, ova priča također je jedna od najinspirativnijih sportskih priča.

Veslanje je u to vrijeme 1920-ih i 30-ih bio jako popularan sport te jedan od najposjećenijih sportskih događaja u SAD-u. Ova povijesna priča ispričana u filmu postala je simbol otpora i poslala poruku da možeš proizaći iz ničega i svejedno uspjeti.

The Boys in the Boat
The Boys in the Boat

George Clooney poznat je kao sjajan glumac, ali sad već i izvrstan redatelj. Režirao je još jedan biografski film Good Night, and Good Luck o kultnom novinaru Edwardu Murrowu za koji je bio i nominiran na dodjeli Oscara. Također, The Boys in the Boat nije Clooneyju ni prvi pokušaj sportskog filma. Podsjetimo, 2008. godine režirao je i glumio u još jednoj inspirativnoj sportskoj priči, Leatherheads. Režirao je još nekoliko filmova, od kojih su skoro svi bili hitovi. Kada je Clooney za redateljskom palicom, to znači da ćemo dobiti dobar film.

Osim The Boys in the Boat, u tijeku je TV adaptacija Clooneyjevog filma Good Night, and Good Luck. Nju će producirati Jonathan Glatzer, čovjek iza TV hitova Succession i Better Call Saul. Malo je reći da nam Clooney contenta nikad nije dosta. Dok čekamo da film stigne u kina, donosimo trailer u nastavku.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori