Stiže nova sezona serije The Summer I Turned Pretty – ovo je sve što znamo
Stiže nova sezona serije The Summer I Turned Pretty – ovo je sve što znamo

Stiže nova sezona serije The Summer I Turned Pretty – ovo je sve što znamo

Sjećate li se svojih tinejdžerskih ljeta? Beskrajnih mogućnosti, vrućih noći, najboljih prijatelja, prvih ljubavi? Neka od naših najljepših sjećanja, trenutaka prema kojima danas osjećamo najveću nostalgiju, događala su se upravo ljeti. U ona dva mjeseca praznika, kada je sve moguće.

Upravo s tom premisom pisan je bestseller YA roman – The Summer I Turned Pretty (Ljeto kada sam postala lijepa), spisateljice Jenny Han. Njegov opis jednostavno kaže: Jedna djevojka. Dva mladića. Ljeto koje je promijenilo sve.

The Summer I Turned Pretty
The Summer I Turned Pretty

The Summer I Turned Pretty

I to je ukratko sve što trebate znati. Poput serijala To All The Boys I’ve Loved Before, i ova je knjiga osvojila srca mnogih. Čak i onih koji odavno nisu tinejdžeri. Nakon uspjeha prvog dijela, napisana su još dva, a prema popularnoj je trilogiji u finalu izdanoj 2011. godine, snimljena i serija.

The Summer I Turned Pretty (2009.) i It’s Not Summer Without You (2010.) pretvoreni su u dvije sezone serije, a očekuje se da će treća sezona pratiti zbivanja iz treće knjige We’ll Always Have Summer (2011.). Iako je književni predložak u mnogočemu različit od svog TV pandana, Amazon Prime serija iz 2022. sakupila je prilično pozitivne kritike. Trenutno se druga sezona bliži svom finalu, baš kako i ljetni dani polako odmiču. Oduševljenje preslikom književnog predloška, moramo priznati, splašnjava s brojem epizoda, no ponekad nam treba i takav sadržaj, samo za dobar osjećaj.

The Summer I Turned Pretty

Odličan ljetni sadržaj

Belly (Lola Tung), Jeremiah (Gavin Casalegno) i Conrad (Christopher Briney) su prijatelji iz djetinjstva, ulovljeni u ljubavnom trokutu. Nevinom i uzbudljivom, baš kakvima prve ljubavi obično i bivaju. Zbog lepršave ljetne atmosfere i nostalgične vibre, seriju su na summer watchlist stavili i oni koji su davno odbolovali prva slomljena srca.

U jednu ruku križanac Netflixovih uspješnica Outer Banks i To All The Boys I’ve Loved Before, serija spaja romantiku, avanturu, dramu, pa u konačnici i nostalgiju. Budući da je većina epizoda objavljena, ovo bi mogao postati jedan dobar binge naslov za lijena ljetna poslijepodneva ili večeri. Pogotovo jer sad službeno znamo da će se snimati i treća sezona!

Treća (i posljednja?) sezona

Serija The Summer I Turned Pretty dobija treću sezonu, što znači novu dozu ljeta, teenage romantike, kao i nove pjesme Taylor Swift. Vjerujemo da svi oni koji su se zaljubili u priču o Belly Conklin i njenom putovanju s nestrpljenjem očekuju nastavak priče.

S obzirom na to da je The Summer I Turned Pretty trilogija, treća sezona bi trebala ujedno biti i poslednja. Kako su prve dvije sezone bile usko povezane s radnjom knjige, ništa manje se ne očekuje i od ove. Iako ne znamo nikakve detalje, sigurno je da će nova sezona održati balans između emotivnih trenutaka i napetih događaja. Pitanje koje mnoge muči jest u kojem smjeru će se razvijati odnosi između Belly i njenih dugogodišnjih prijatelja Jeremiaha i Conrada. S nestrpljenjem se iščekuje kako će se njihova dinamika razvijati tokom novog ljeta.

Jenny Han je na svojem Instagram profilu potvrdila da će ova sezona imati ukupno deset epizoda. Što je dve epizode više od prethodne. A što se tiče glumačke ekipe većina ostaje ista. Za sada nema službenog datuma premijere, ali znamo da produkcija neće početi sa snimanjem sve dok SAG-AFRTA i WGA štrajk ne završi. Ali jedno je sigurno – nova sezona The Summer I Turned Pretty će nas podsjetiti na važnost prijateljstva, ljubavi i nezaboravnih ljetnih avantura.

The Summer I Turned Pretty

Foto: Amazon Prime

Učitati još
Zatvori