Serija Outer Banks izazvala je ogroman hype – pronašli smo pet sličnih serija koje ćete ‘progutati’

Serija Outer Banks izazvala je ogroman hype – pronašli smo pet sličnih serija koje ćete ‘progutati’

U odnosu na HBO GO, Amazon Prime Video, Hulu i druge streaming servise, Netflix apsolutno dominira u sferi teen serija. Dok na drugim streaming servisima pronalazimo izvrsne dramedije i krimiće, ova popularna platforma svakog mjeseca izbaci po jedan teen naslov koji kombinira melodramu, spletke, akciju i puno tinejdžerskih momenata zbog kojih nam ih je uvijek lako pogledati.

Serije slične Outer Banks

nove-ljetne-serije

Još se prošle godine Outer Banks pozicionirala kao jedna od najzanimljivijih novih teen serija i u doba lockdowna ostvarila ogromnu gledanost. Ovog se ljeta vratila s drugom sezonom koja je već danima u trendingu. Prisjetimo se, prizori ljetne atmosfere, tuluma na plaži i zalazaka sunca podsjetila nas je na one klasične scene iz teen serija 2000-ih. Radnja je smještena u istoimeni mali gradić u kojem je društvo izuzetno polarizirano da bogati i siromašan sloj. U fokusu je John Booker Rutledge, mladić koji živi u siromašnom dijelu grada, a život mu se vrtoglavo promijeni kad slučajno sazna da njegov otac posjeduje milijune dolara u zlatu. No, on nije jedini koji sad želi ovu vrijednost. Kombinacija avantura, akcije, napetosti i tinejdžerskih drama osvojila je gledatelje. Ako ste se i vi ‘nakačili’ na ovu seriju, vjerujemo da ste ju već izbingeali. Srećom, pronašli smo nekoliko alternativa koje će zadovoljiti craving za pričama poput ove.

The Society

Ako ste čitali kultni roman The Lord of The Flies Williama Goldinga, znate što otprilike očekivati od radnje. The Society su mnogi prozvali modernom inačicom tog klasika, a na Outer Banks nas podsjeća zbog avantura i povezanosti teen aktera. Radnja prati grupu tinejdžera koji se vraćaju sa školskog kampiranja i otkrivaju da su njihove obitelji i čitav grad nestali. Sada moraju oformiti svoju novu zajednicu, a nemaju nikakav doticaj sa svijetom kakav su nekoć poznavali. Iako je zbog pandemije ukinuta, The Society je dobila poprilično pozitivne komentare i tu jednu sezonu vrijedi pogledati.

Spinning Out

Jeste li među onima koji su voljeli slavnu seriju Skins između ostalog zbog Kaye Scodelario? Ako je odgovor potvrdan, onda svakako pogledajte Spinning Out. Iako na prvu nema puno dodirnih točaka s Outer Banks, puno melodramatičnih trenutaka, romantike i fokus na mentalno zdravlje podsjetit će vas na scene iz teen senzacije. Radnja prati Prati 21-godišnju klizačicu Kat koja zbog teške ozljede mora odbaciti sjajnu karijeru pred sobom. Pri tome nas priča uvlači i u teme obiteljskih odnosa, mentalnog zdravlja i borbe za uspjeh. Tu je i Justin, bogati i nevjerojatno talentirani klizač koji joj od temelja mijenja pogled svijet klizanja.

Bloodline

serije-slične-Behind-Her-Eyes-Bloodline

Dramska serija Bloodline fokusirana je život obitelji Rayburn koja se na prvu čini kao sasvim regularna obitelj, savršeno uklopljena u zajednicu u kojoj žive na Floridi. Izdvaja ih jedino veliko bogatstvo i vlasnici su hotelskog resorta na Floridi. Međutim, obilježeni su brojnim tajnama, a posebice su nategnuti njihovi odnosi unutar obitelji. Kako se isti raspliću, tako paralelno radnja polako dostiže vrhunac. Twisty, triler serija dobila je posebne pohvale za glumačka lica Bena Mendelsohna, Lindu Cardellini i Kylea Chandlera. Odličan je odabir koji žele malo stariju i ‘odrasliju’ verziju radnje u stilu serije Outer Banks.

Elite

nove-serije-u-lipnju-Elite-nova-sezona

O novoj eri španjolskih serija već smo vam pisali. U posljednjih nekoliko godina, pristiglo nam je nekoliko apsolutnih hitova. Uz La Casa de Papel i Locked Up, Elite je još jedna u nizu uzbudljivih španjolskih produkcijskih pothvata. Za razliku od prethodne dvije, ovdje je naglasak puno veći na teen perspektivi. Ovo je serija s uvrnutom pričom koja već na samom svom početku uvodi ubojstvo koje dodaje težak osjećaj dok pratite radnju serije. Ovdje je misterija, akcija i romantika pomiješana u jednu slojevitu priču koja progovara s čim se sve nose današnji adolescenti. Isprepletena brojnim društvenim pitanjima i fenomenima, Elite podsjeća na Outer Banks zahvaljujući dinamici tinejdžerskih odnosa, ali i neodoljivoj dozi napetosti.

Locke & Key

Jedan streaming naslov za one koji vole dati priliku fantasyju. Locke and Key prati Tylea (Connor Jessup), Kinsey (Emilia Jones) i Bode (Jackson Robert Scott). Nakon tajanstvene i sumnjive smrti oca, oni sele u Massachusetts u staru kuću koja se zove Keyhouse. Ime se poklapa s tajnom rezidencije jer djeca pronalaze ključeve po cijeloj kući zbog kojih dolazi do raznih supernatural pojava. Međutim, sada kada su uzeli ključeve, postaju meta nepoznate zle sile. Djeca postepeno otkrivaju tajne kuće, ali i svog vlastitog oca.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori