Florence Pugh postaje nova Disneyeva princeza – stiže nam i igrana verzija filma Tangled
Florence Pugh postaje nova Disneyeva princeza – stiže nam i igrana verzija filma Tangled

Florence Pugh postaje nova Disneyeva princeza – stiže nam i igrana verzija filma Tangled

Disney je i dalje u misiji preobrazbe poznatih animiranih filmova u igrane inačice. Ovoga puta na red je stigao noviji naslov iz njihove “tvornice”  – animirani film Tangled (Vrlo zapetljana priča). Riječ je o pedesetom naslovu slavnog studija koji je djelomično baziran na nekoj bajci braće Grimm, a u ovom slučaju to je Matovilka.

Premda trenutno dostupnih informacijama glavna uloga povjerena je glumici Florence Pugh, koju trenutno gledamo u kinohitu Oppenheimer. Za razliku od odabranih naslovnih junakinja u remakeu Male sirene i Snjeguljice, spomenuti prijedlog izazvao je niz pozitivnih komentara. Ime glavnog muškog protagonista još uvijek nije objavljeno, a društvene mreže spremno su iznjedrile svoje kandidate za ulogu omiljenog im Flynna Rydera.

Nešto je pošlo po krivu…

Ipak, sama vijest o remakeu Tangleda nije izazvala opće oduševljenje. Naime, mnogi obožavatelji osjećaju se preplavljeni brojem live-action remakeova koji su u pripremi. Čini se kao da se gotovo svakog mjeseca Disney najavljuje novu igranu inačicu legendarnih crtanih filmova.

Unatoč tome što pisci i filmski glumci nastavljaju štrajk, Disney ne posustaje s navedenim planovima. Suočen s velikim financijskim gubitcima, koji su djelomično rezultat kontroverznih odluka, studio uvelike ovisi o novim filmovima. Najavljivani hitovi poput novog nastavka serijala o Indiani Jonesu, novog crtića Elements i samoprozvanog filma godine Mala sirena, nisu polučili željeni uspjeh, niti ostvarili planirani profit.

Florence Pugh

Što se događa sa studijem Disney?

Nadalje, potpuno je neshvatljiva njihova odluka da u jeku Barbenheimera potencijalnim gledateljima predstave Haunted Mansion, komediju koja bi svojom tematikom savršeno odgovarala vremenu uoči Noći vještica, a sukladno tome ostvarila bi i veću zaradu. Ovaj potez izazvao je čuđenje filmofila te predstavio još jedan dokaz teorije kako Disney trenutno bezglavo srlja iz projekta u projekt, pokušavajući smanjiti gubitke.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori