Hoće li Disney uništiti još jedan film? Na redu je Snjeguljica
Hoće li Disney uništiti još jedan film? Na redu je Snjeguljica

Hoće li Disney uništiti još jedan
film? Na redu je Snjeguljica

Hoće li Disney novom ekranizacijom uništiti još jednu poznatu bajku?, pitanje je koje se na društvenim mrežama pojavilo nakon što su prošlog srpnja u javnost dospjeli kadrovi sa snimanja novog filma o Snjeguljici.

Nova filmska adaptacija bajke braće Grimm zamišljena je kao mjuzikl, a na velika platna trebala bi stići naredne 2024. godine. Tehnički gledano, riječ je o remakeu animiranog filma Snow White and the Seven Dwarfs iz 1937. godine. U čemu je nastao problem, pitate se? Kratak odgovor glasio bi – u političkoj korektnosti.

Slijedi li nam nakon Slučaja Mala sirena i Slučaj Snjeguljica?

Moderna Snjeguljica

Naime, lavinu kritika izazvala je odluka prema kojoj sedam patuljaka postaje sedam čarobnih bića različitih veličina, etniciteta i spolova. U ponuđenom objašnjenju, Disney je istaknuo kako ovom prezentacijom likova patuljaka želi izbjeći njihovo stereotipno prikazivanje.

Nadalje, na nož je dočekana i odluka o odabiru 22-godišnje Rachel Zegler za naslovnu ulogu. Za dio kritičara njezino latinoameričko podrijetlo i tamnija put kose se s predodžbom lika kojeg odlikuje opis lica bijelog poput snijega.

Glumica je u istupu na društvenim mrežama otkrila kako spomenute komentare i kritike nastoji izbjeći. “Želim da svaka djevojčica zna da, bez obzira na sve, može postati princeza”, napisala je na Twitteru, ujedno zahvalivši obožavateljima na iskazanoj potpori.

Rachel Zegler
Rachel Zegler kao Snjeguljica

Od Wednesday do Snjeguljice

Prošli su mjeseci, no i dalje ne jenjavaju kritike na račun novog Disneyevog naslova. One su u prvom redu usmjerene upravo na glavnu glumicu. Hoće li velika prekretnica njezine karijere zapravo uzrokovati njezin potop? Podsjetimo, Rachel Zegler filmski je debi ostvarila glavnom ulogom Marie u Spielbergovoj adaptaciji mjuzikla West Side Story, a za istu je nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu. Ranije ove godine, na velikom platnu smo je imali priliku vidjeti i u nastavku akcijskog filma Shazam!.

Snjeguljica još nije ni ugledala velika platna, a već su joj pronašli zamjenu. Također, zanimljive su i najave kako se filmu već sprema nastavak, iako ni original još nije predstavljen publici. U ulozi nove Snjeguljice navodno bismo mogli vidjeti Jennu Ortegu, mladu glumicu koja je svijet oduševila ulogom Wednesday.

snjeguljica
Jenna Ortega i Rachel Zegler sa dizajnericom Marijom Graziom Chiuri

Gal Gadot kao Zla kraljica

Što još znamo o filmu? Nakon Charlize Theron, u ulozi Zle kraljice imat ćemo priliku vidjeti još jednu slavnu glumicu – Gal Gadot. Režiju filma potpisuje Marc Web, a zanimljivo je kako scenarij nastaje u suradnji Grete Gerwig, redateljice hit filma Barbie i Erin Cressida Wilson. Zanimljivost je kako u novom filmu nećemo imati priliku vidjeti Princa jer je želja redatelja bila pokazati nam kako Snjeguljica može spasiti samu sebe, odnosno kako joj nije potreban princ na bijelom konju.

Svjetska premijera filma zakazana je za 22. ožujka, no ostaje vidjeti hoće li biti pomaknuta.

 

Učitati još
Zatvori