Ususret Met Gali izdvajamo 4 sjajne serije o modi koje donose pogled iza glamura
Ususret Met Gali izdvajamo 4 sjajne serije o modi koje donose pogled iza glamura

Ususret Met Gali izdvajamo 4 sjajne serije o
modi koje donose pogled iza glamura

Približava nam se najvažnija noć u modi – Met Gala. Ususret tom događaju koji donosi najekstravagantnije od mode, izdvojili smo četiri serije o modi koje će se svidjeti svim fashionisticama i fashionistima.

Ugly Betty

Pametna Betty prihvaća svoj jedinstveni izgled i neovisan stav u okrutnom svijetu njujorške mode. Premisa je to svima znane serije Ugly Betty koja se godinama prikazivala na našoj televiziji. Kostimi i set dizajn su vibrantni i šareni, a serija je i proslavila Americu Ferreru. Serija je kod nas bila toliko popularna da smo napravili i vlastitu verziju – Ne daj se, Nina.

serije o modi

Halston

A poznato je i da istinite priče o dizajnerima budu neke od najzanimljivijih. Jedna od njih je i priča o čovjeku koji svoje jedino, izmišljeno ime koristi za svjetsko modno carstvo koje je sinonim za luksuz, seks, status i slavu, doslovno definirajući eru. Riječ je o seriji Halston koja prati dizajnera Roya Halstona Frowicka. Glumi ga škotski glumac Ewan McGregor.

serije o modi

Cristóbal Balenciaga

Miniserija Cristóbal Balenciaga je kronika uspona istoimenog dizajnera od skromnog podrijetla do modne ikone. Izašla je ove godine na Disney+ platformi i prošla pomalo ispod radara široj publici. Balenciagu glumi Alberto San Juan, a u seriji možete vidjeti prekrasne modne kreacije kao i dobiti uvid u genijalnost ovog poznatog dizajnera.

How to Make It in America

How to Make It in America HBO-ova je serija od 16 epizoda koja prati biznis stranu pokretanja modne tvrtke. Pratimo grupu prijatelja u svojim 20-ima koji žive u New Yorku. Jedni od njih, Ben i Cameron rade na pokretanju modne tvrtke, dok uživaju u životu u najvećem gradu na svijetu.

serije o modi

Kao bonus seriju spomenut ćemo i nadolazeću Becoming Karl Lagerfeld o kojoj smo već pisali. Serija će izaći ovo ljeto te će, naravno, pratiti jednog od najpoznatijih dizajnera ikad – Karla Lagerfelda koji je svoje godine većinom proveo u Chanelu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori