Obožavate povijesne drame? Vrijeme je da na Netflixu pogledate novi film Ehrengard
Obožavate povijesne drame? Vrijeme je da na Netflixu pogledate novi film Ehrengard

Obožavate povijesne drame? Vrijeme je da na Netflixu pogledate novi film Ehrengard

Dok s nestrpljenjem čekamo nove nastavke Bridgertona, žeđ za povijesnim komadima može nam utažiti danska povijesna drama Ehrengard: The Art of Seduction. Temeljena na istoimenoj knjizi danske spisateljice Karen Blixen, donosi nam priču samoproglašenog stručnjaka za ljubav koji sramežljivog princa pokušava poučiti umijeću zavođenja. No, njegov plan će se izjaloviti i dovesti do skandala koji će u konačnici rezultirati neočekivanom romansom.

Svakako vrijedi spomenuti kako autorica književnog predloška ujedno potpisuje i roman Out of Africa, njezino daleko najpoznatije djelo, čija je filmska adaptacija ovjenčana sa sedam Oscara. ​

Ehrengard The Art of Seduction
Ehrengard The Art of Seduction

Glavne uloge u povijesnoj drami Ehrengard: The Art of Seduction povjerene su  istaknutim danskim glumcima Mikkelu Boeu Følsgaardu i Sidse Babett Knudsen. Za režiju je bio zadužen nagrađivani redatelj Bille August, najpoznatiji po filmu Pelle erobreren (Pelle osvajač), dok njegov sin Anders Frithiof August potpisuje adaptaciju scenarija.

Povijesna drama Ehrengard: The Art of Seduction okarakterizirana je kao šarmantna, romantična bajka, no kako biste uživali u njoj treba ju shvatiti kao farsu kakva jest i ne tražite od nje išta više. Najavni video filma koji je dostupan na Netflixu čeka vas u nastavku:

Povijesne drame koje gledamo na Netflixu

Ljubitelji žanra povijesnih drama s romantičnim prizvukom zasigurno će uživati i u ovim naslovima koje su dostupni na Netflixu. A ako od filmskih naslova više volite povijesne serije, pronaći ih možete na linku.

Lady Chatterley’s Lover

Lady Chatterley’s Lover

Film Lady Chatterley’s Lover tematizira zabranjenu romansu nesretno udane aristokratkinje koja započinje burnu aferu s lovočuvarom na seoskom imanju svog supruga. Okarakteriziran je kao vjerojatno najbolja ekranizacija ove često adaptirane priče, a ističe se po nizu erotskih scena koje uvelike doprinose atraktivnosti ovog naslova.
Dangerous Beauty

Dangerous Beauty

Radnja filma Dangerous beauty odvodi nas u Veneciju 16. stoljeća, a prati lokalnu kurtizanu Veronicu Falco. Glavna protagonistica postat će neočekivana heroina svoga grada, no to ju neće spasiti da postane meta inkvizicijskog suda zbog čarobnjaštva… Film je stekao niz pozitivnih komentara, kako od strane kritičara, tako i publike.

The Other Boleyn Girl

The Other Boleyn Girl

Inspiriran povijesnim zapisima, film donosi priču suparništvu dviju sestara koje se bore za naklonost kralja Henry VIII. U ulogama ambicioznih sestara Boleyn, Anne i Mary, imamo prilike vidjeti dvije hvaljene glumice – Natalie Portman i Scarlett Johansson. Posebna čar povijesne drame The Other Boleyn Girl je raskošna kostimografija i scenografija korištena u dočaravanju priče o sestrinskom rivalstvu.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori