Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda morate dati priliku povijesnoj drami
Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda morate dati priliku povijesnoj drami

Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda
morate dati priliku povijesnoj drami

Vjerujemo kako je obožavatelje povijesnih serija razveselila vijest kako se Downton Abbey vraća na male ekrane. Naime, posljednjih su mjeseci sve glasnija šuškanja kako ćemo imati priliku gledati sedmu sezonu serije koja je uvelike popularizirala žanr povijesnih serija.

Ako ste voljeli seriju Downton Abbey, onda morate dati priliku povijesnoj drami The Gilded Age. Naime, tvorac obožavanog Downton Abbeyja, Julian Fellowes, kreator je ove serije. Radnja je smještena u američko “pozlaćeno doba” koje je bilo vrijeme velikih ekonomskih promjena, a posljedično i društvenog sukoba između starih elita i novih bogataša.

Važna vijest: Nova sezona hvaljene HBO serije imat će premijeru 30. listopada na HBO Max streaming platformi, a prva epizoda bit će prikazana istog dana i na HBO kanalu u 20:00.

The Gilded Age
povijesne serije

Povijesne serije koje volimo

Putem Downton Abbeyja sjajno je kročio Bridgerton, koji se u rekordnom roku prometnuo u jednu od najgledanijih serija. Trenutno nestrpljivo iščekujemo treću sezonu, koja bi se na malim ekranima trebala pojaviti krajem godine. Ipak, ostaje vidjeti hoće li njezino emitiranje biti odgođeno zbog aktualnog štrajka filmskih djelatnika.

Do tada smo imali priliku pogledati i spin-off Queen Charlotte, a slijedi nam i novi naslov kojeg već nazivaju Bridgertonom 2.0. Riječ je o seriji The Buccaneers koja prati mlade bogate Amerikanke koje 1870-godina stižu u Englesku kako bi pronašle odgovarajućeg supruga iz visokog staleža. Više o seriji koja na male ekrane stiže 8. studenog možete doznati ovdje.

U nastavku vam donosimo i sedam drugih povijesnih naslova koji će nam prikratiti čekanje.

povijesne serije

The Great

Na male ekrane ovog je proljeća treća sezona serije The Great, povremeno istinita priča o usponu ruske kraljice Katarine Velike. Riječ je o fantastičnom spoju satirične crne komedije i povijesne drame. A jedna od snažnih strana serije zasigurno je odlična izvedba glavnog glumačkog tandema – Elle Fanning i Nicholasa Houlta. Više detalja o događajima treće sezone dostupno je ovdje. Nažalost, treća sezona serije ujedno je i posljednja.

povijesne serije

Dickinson

Povijesna serija Dickinson teleportirat će nas u 19. stoljeće. Ondje naslovnu junakinju Emily Dickinson, jednu od najpoznatijih američkih pjesnikinja, zatičemo u ranoj mladosti. Serija se fokusira na njezine odnose s obitelji, prijateljima i društvom u cjelini. Istražuje teme kao što su rodne uloge, seksualni identitet i umjetničko izražavanje, dok pruža pogled u kulturnu i političku klimu vremena. Glavna uloga povjerena je mladoj zvijezdi Hailee Steinfeld.

povijesne serije

Poldark

Povijesna drama Poldark prati vojnog kapetana Rossa Vennora Poldarka, koji po dolasku s ratišta svoj svijet zatiče znatno drugačijim nego što ga je ostavio tri godine ranije. Zajedno krećemo u njegovo novo životno poglavlje. Ova drama nastala je prema romanima Winstona Grahama, a nerijetko se svrstava među najromantičnije britanske serije. Dostupno je pet sezona te vjerujemo kako će one namiriti sve obožavatelje ovog žanra.

povijesne serije

Sanditon

Sanditon je britanska povijesna dramska televizijska serija koju je Andrew Davies adaptirao prema nedovršenom rukopisu Jane Austen. Smještena u doba regentstva, radnja prati mladu i naivnu junakinju Charlotte koja u potrazi za novim životom seli u mirno ribarsko selo Sanditon. Dostupne su tri sezone serije u kojim je glavna uloga povjerena Rose Williams.

povijesne serije

The Spanish Princess

Kao što naziv sugerira, radnja serije The Spanish Princess prati punoljetnu princezu Catherine od Aragona, kći španjolskih vladara Isabelle i Ferdinanda, na putu u Englesku gdje je zakazano njezino vjenčanje s princom Arthurom. Ipak, stvari krenu u neočekivanom smjeru, a očuvanje političkih veza između dvije zemlje spalo je na njezina pleća. 

povijesne serije

Belgravia

Ako ste skloni bingeanju povijesnih naslova, onda je za vas kao stvorena serija Belgravia. Radnja je smještena u londonsko visoko društvo, gdje vlada sukob između etablirane više klase i bogataša u usponu. Šest epizoda ove miniserije donose razrješenje brojnih mračnih tajni iz prošlosti.

povijesne serije

The White Queen

Britanska dramska serija od 10 nastavaka The White Queen smještena je u vrijeme jednog od najkrvavijih ratova u britanskoj povijesti  – Ratova dviju ruža. Priča je to o ljubavi, žudnji, zavođenju, prijevari, izdaji i ubojstvima ispričana iz perspektive triju sasvim različitih, ali jednako nemilosrdnih žena: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort i Anne Neville.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori