Za novi Netflixov najgledaniji film kažu da bi mogao biti rješenje za strah od mraka
Za novi Netflixov najgledaniji film kažu da bi mogao biti rješenje za strah od mraka

Za novi Netflixov najgledaniji film kažu da bi mogao biti rješenje za strah od mraka

Novi animirani Netflixov film Orion and the Dark prvi je na listi trendinga u Hrvatskoj. Slatka avanturistička komedija idealno prikazuje dječje strahove. Svijet je nepoznato i pomalo strašno mjesto, a pogotovo za protagonista filma, Oriona. Zašto svi gledaju ovaj film?

Orion and the Dark

Živjeti život punim plućima

Orion prati sramežljivog dječaka koji ispod svoje normalne vanjštine, krije mnoge strahove. Prožet anksioznošću, Orion se boji pčela, pasa, mora, klaunova i padanja s litice. Međutim, njegov najveći strah od svih uvijek je bio mrak. Zato se taj strah doslovno pojavi u obliku velikog i veselog stvorenja – Dark. Orion i Dark krenu na magično i nezaboravno putovanje kako bi se Orion riješio svojih strahova. Na tom putovanju Orion mora odabrati hoće li prihvatiti nepoznato i prestati dopuštati svojim strahovima da mu utječu na život.

Animirani filmovi često imaju tu moć istovremeno dirnuti i naučiti lekciju, a ako nas Orion and the Dark išta može naučiti to je da živimo život punim plućima! Mrak je uvijek bilo nešto u našim životima što nas je strašilo, u vezi čega smo čuli ružne priče i s čime su nas plašili kad smo bili djeca. Film je stoga, odličan za djecu jer mrak čini pouzdanim, dobrim i poznatim.

Orion and the Dark

Animirani filmovi, također imaju moć da budu namijenjeni svim ljudima, neovisno o dobi. Orion and the Dark upravo je takav film, koji može privući razne generacije. Neki su već film nazvali mogućim lijekom za akulofobiju, odnosno straha od mraka. Javnost ne krije svoje oduševljenje, a pozitivne reakcije samo se nižu. Animacija je izvrsna, priča se jasno odvija, ali ono što je najupečatljivije je poruka koju Orion and the Dark sa sobom nosi.

Mogući uspjeh filma leži i u tome što je za scenarij zaslužan Charlie Kaufman, poznat po ‘čudnim’ filmovima poput Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich i I’m Thinking of Ending Things. Mladom Orionu glas posuđuje Jacob Tremblay, dok starijem Colin Hanks, a stvorenje Dark glumi Paul Walter Hauser. Orion and the Dark je odličan film koji stvara ugodnu atmosferu za gledanje s djecom.

Postoji i slikovnica

Orion and the Dark, adaptacija je istoimene slikovnice Emme Yarlett koja je u Hrvatskoj objavljena u izdanju Profila. Yarlett je višestruko nagrađivana autorica, ilustratorica i dizajnerica.U izdanju Profila možete čitati i još njezinih slikovnica. Njezina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja: Gricko: Čudovište koje gricka knjige i Gricko: Lov na knjige, a tu su i Grozomorova gozba te Kralj lav.

Orion and the Drak

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori